Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Clafoutis - koláč s chřestem a camembertem (pečený v remosce)

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 599 kJ /
1 816 kcal
Bílkoviny98,38 g
Tuky126,10 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 757 mg
Sodík 3,10 g
Sůl8,02 g
Sacharidy66,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný a dřevnatých konců zbavený chřest rozkrojíme podélně napůl a povaříme v mírně osolené vodě 3 minuty, pak scedíme a osušíme. Krok 2: Vejce rozšleháme se žloutkem, postupně mícháme mléko, smetanu, škrobovou moučku, parmazán, sůl a pepř. Prošleháváme až do zhoustnutí. Krok 3: Zapékací mísu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe chřest, na kostky pokrájený hermelín, zalijeme připravenou směsí a dáme do remosky. Pokud ale máte i pečící papír přímo do remosky, můžete použít, je to jednodušší způsob. Krok 4: Zapékáme dozlatova. Asi 5 minut před dokončením posypeme pokrm mandlovými lupínky. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo čerstvou bagetou.

Zveřejněno 10. 4. 2021

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Clafoutis - koláč s chřestem a camembertem (pečený v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RQMY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Clafoutis - koláč s chřestem a camembertem (pečený v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RQMY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jurgen.k: no...dovedu si to představit s hruškou když není. chrest

Eja57: Já byl překvapený, jaká dobrota to je a vlastně i rychle připravená :-):yes:

Tak se přiznám, že jsem nejdřív chvíli koukala a pak guglila...ale ono ano....je to o přípravě, tedy naplnit, nebo lépe nalít....tady ne na typické třešně, ale na chřest a sýr:yes:
Moc hezký recept, já tedy v troubě a už se na to těším, jen počkám na český chřest

Suroviny:
chřest, sýr camembert, vejce, mléko, smetana, moučka škrobová, sýr parmazán strouhaný, strouhanka, lupínky mandlové, pepř

Přidat fotografie receptu