Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená kližka na Moravance

Kousky hovězí kližky, pomalounku pečené na směsi sladkokyselé zeleniny se doslova rozpadají, jak jsou křehoučké. Červené víno omáčku ještě dochutí a v kombinaci se sametově jemnou bramborovou kaší bude požitek z jídla dokonalý.

Hodnocení receptu je 4,3 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 210 min

240 min (30 min příprava + 210 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 748 kJ /
1 613 kcal
Bílkoviny182,19 g
Tuky43,78 g
Vláknina63,01 g
Cholesterol 411 mg
Sodík 3,19 g
Sůl7,70 g
Sacharidy61,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opracujeme a nakrájíme na větší kusy. Osolíme, opepříme a na chvíli odložíme. Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli, mrkev a řapíky na kousky. Krok 2: V kastrolu vhodném do trouby rozpustíme lžíci sádla. Kousky masa obalíme v mouce a opečeme ze všech stran. Vyndáme ho a udržujeme teplé. Krok 3: Do výpeku přidáme zbytek sádla a cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme mrkev a řapíky. Společně pár minut restujeme a vrátíme maso. Krok 4: Zasypeme paprikou, zamícháme a zalijeme vínem. Přidáme koření a necháme víno cca dvě minuty odvařit. Podlijeme vývarem tak do 3/4 a zakryjeme. Krok 5: Pečeme v troubě na 130 °C bez hlídání 2 hodiny. Poté přidáme Moravanku i s nálevem, dle potřeby podlijeme vývarem a pečeme další 1-1,5 hodiny. Krok 6: Maso musí být úplně měkké. Mělo by být krásně šťavnaté. Omáčku podle potřeby zředíme nebo lehce zahustíme. Krok 7: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Jak se vaří bramborová kaše

Zveřejněno 13. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená kližka na Moravance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJRm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená kližka na Moravance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJRm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jaromira18: ;-) Marie Svarcova: ;-) Děkuji vám..:-K:-K

:yes::yes::yes: Skvělý recept i fotečka<3 také miluji br kaši v téhle kombinaci :-K

:yes:

Eja57: Jo i já kaši tlačím všude..:-) A díky..:-K

Och...to bude taaak dobrý...jeste s tou kaší::yes:

Suroviny:
kližka hovězí, moravanka, cibule, mrkev, celer, víno červené, paprika sušená sladká, sádlo, vývar masový, mouka hladká, koření nové koření, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu