Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory na italský způsob

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 784 kJ /
2 338 kcal
Bílkoviny194,94 g
Tuky58,65 g
Vláknina44,39 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 2,46 g
Sůl5,70 g
Sacharidy237,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory vaříme v kmínové vodě, protože kmín je bylina, která vytáhne z brambor eventuální škodliviny.
Všechnu zeleninu mimo cibule umeleme na masovém strojku. Krok 2: Mleté maso dáme na smaženou cibuli a rozdělíme a rozšťoucháme, aby nezůstaly hrudky. Přidáme koření, aromat a oregano. Necháme dusit pod pokličkou. Je-li třeba, přikápneme vodu.
K udušenému mletému masu přidáme všechnu umletou zeleninu a po chvíli dušení, pokud se zdá směs moc
řídká, přidáme hrst mouky nebo dvě. Necháme probublat a vypneme. Dosolíme podle chuti. Krok 3: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky o tloušťce cca 8-10 mm, polovinu naskládáme do vymazaného pekáče, osolíme, opepříme, pokryjeme náplní a rozložíme druhou polovinu brambor. Osolíme, opepříme, posypeme bylinkami na "Bylinkové máslo" a celý povrch přikryjeme plátky sýra. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, až se sýr rozpustí a mírně opeče. Krok 5: Na talíři posypeme nasekanými smíchanými bylinkami.

Zveřejněno 15. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory na italský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KJYJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory na italský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KJYJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Aby tam nebyly kousky zeleniny. Normálně dělám směs ve velkém a zavařuji do sklenic. Hodí se přes zimu i na špagety.:-K

Mohu se zeptat proč tu zeleninu meleme? Ono to chuťově bez mouky a prefabrikovanych korenicich směsi bude moc dobre, vyzkouším, ta kombinace je :yes:

Suroviny:
brambory, ghee, sůl, pepř, koření, sýr plátkový, maso vepřové mleté, cibule, paprika, paprika čerstvá červená, mrkev, petrželka kořenová, celer, cuketa, rajče, pepř, paprika sušená sladká, koření oregáno, mouka hladká, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu