Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní hovězí vývar

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 210 min

220 min (10 min příprava + 210 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 634 kJ /
630 kcal
Bílkoviny91,33 g
Tuky6,94 g
Vláknina34,60 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 802 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy34,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale nemusíme). Krok 2: Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a zalijeme studenou vodou. Krok 3: Na malém plameni vaříme 3 hodiny. Krok 4: Nakonec polévku scedíme, dosolíme a přidáme nasekané bylinky.

TIP: Jak na masový vývar?

Zveřejněno 16. 4. 2021

Poznámka autorky Petra Dvor.

Recept mám z kuchařky Síla léčivých polévek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Základní hovězí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LKYj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Základní hovězí vývar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LKYj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Klasika, ale výborná.

Vařit tři hodiny kořenovou zeleninu je nesmysl, to se zcela rozvaří. Tu bych přidával tak půlhodiny před koncem vaření, nastrouhanou nebo v malinkatých kostičkách tak dvacet minut před koncem. Pokud se zelenina před přidáním ještě osmaží, získá vývar lepší chuť i barvu.

No a když se cibule před vařením v pase přeřízne napříč a nasucho připeče dočerna (třeba při pečení masa) tak pak teprve bude barva vývaru jako lusk :-K
***
Maso ani kosti už před vařením nepeču, protože chuť vývaru se z příjemné masové chuti posune spíše k chuti po přepálenému tuku :no:

Eja57: Děkuji za upozornění, hned jsem to napravila.:-)

Bez udání množství masa/ kosti a množství vody je recept pro začínajícího kuchaře bohužel k ničemu

Suroviny:
maso hovězí, kost hovězí morková, mrkev, celer, petržel, pórek, petrželka, cibule, pepř černý, bobkový list, koření nové koření, libeček, sůl, voda

Přidat fotografie receptu