Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené hovězí se zeleninovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie223 kJ /
53 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky0,30 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso ovážeme provázkem, aby drželo tvar. Na pánvi nasucho orestuji, aby se zatáhlo. Po zatažení maso dám na talíř, do pánve naliji trochu vody, chvilku povařím, vznikne šťáva. Maso osolíme, opepříme, dáme do pekáče, zalijeme šťávou, přiklopíme a pečeme 4 a 1/2 hodiny na 140 stupňů. Krok 2: Ke konci přidáme do pekáčku nastrouhanou mrkev s celerem. Cca 15 minut pečeme i s masem. Poté měkké maso vyndáme, šťávu i se zeleninou přelijeme do hrnce, rozmixujeme a zahustíme vodou s maizenou.

Zveřejněno 16. 4. 2021

Poznámka autorky Petra Dvor.

Tuto maizenu používám často na zahuštění omáček, je lehounká a "nešlemuje".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hovězí se zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMEN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené hovězí se zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NMEN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

My máme hovězí z biochovu domácí ( někdy je to psané konkrétně, některé balíčky ne), tak je mi jedno, jaký kus to je, vše je výborné. Jen škoda, že zrovna tento kus jsem nevěděla, co je, že bych Vám to mohla popsat.:-)

casino: jinak....hovezi je cokoli, třeba vysoký rostenec nedejbože svíčkova....nezkuseny to podle ceny nepozná....a vyhodí peníze oknem...
tohle je podle mne fakt ideál špička nebo loupana plec

No, netvrdím, že na třídě masa nezáleží, ale vono až tak zásadně nezáleží na tom, kde dobytče maso nosilo :-)
Když vím do čeho jdu, tak dokážu upéci fantastickou krmi i z krku ;-)
Samozřejmě flákota nesmí být z KRÁÁÁVY :-!:no:
***
Paní casinová se mnou tůhle inspirovala a v marketu koupila balíček hovězího...
Pekla to dva dny :-O
Když jsem se podivoval proč je to furt jak hužva, tak kápla božskou: na etiketě prý stálo MASO Z KRÁVY 8-(

:yes:<3

Petra Dvor.: :-K o mne nejde, ale kuchař začátečník nebude vědět...
Já bych květovou špičku nebo loupanou plec...
( výrobce, který dá info "hovězí vysekove maso" :-//:no:)

Eja57: Dobrý den, na balíčku s masem bylo napsáno -hovězí výsekové maso. Nebylo to blíže upřesněné, ale bylo krásně libové. To jsem Vám asi moc nepomohla.

Jaké hovězí? Možností je mnoho...Kvetova špička?

Suroviny:
maso hovězí, pepř, mrkev, celer, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu