Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný řízek

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 589 kJ /
380 kcal
Bílkoviny22,92 g
Tuky16,25 g
Vláknina1,85 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 756 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy34,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny, kromě oleje, smícháme a smažíme v rozpáleném oleji. Krok 2: Podáváme na krajíci chleba potřeným hořčicí a ozdobíme kolečky cibule a okurkou. Hodí se ke svačině.

Zveřejněno 4. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9KW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9KW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Já tenkrát bral cca 3500.-Kčs čistého, ale čert to vem. K věci:
Já tam přidávám ještě špetku jedlé sody, ale jen špetku. Pak to krásně nabobtná a není to jen placka. Tohleto sladké tajemství mi kdysi prozradili ve výrobně lahůdek a funguje.

danton: Buďte rád, já ne! :no:
Taky mám tajemství: vajíčko, sůl a maximálně 1 lžička strouhanky, ale nemusí být. Žádná tekutina. Smažit ve vyšší vrstvě tuku, aby se v něm vaječný řízek vznášel, pak bude hezky nadýchaný.

Rozdíl mezi vaječným řízkem a smaženkou je v tom, že za zlých komunistů stál vaječný řízek 3.- Kčs, dneska smaženka stojí 21.- Kč. :-//

danton3: Dneska si ale nevyděláváte 1000 Kč čistých!

Díky taky znám jako vaječný řízek- smaženka je tady u nás smažená sladká veka ve vajíčku..... ale jiný kraj jiný název. Je to dobrotáááá jako děcko jsem ho milovala a teď ho milují moje děti :-8;-):yes:

tohle je uzasny, jedli jsme to jako decka na ceste do skoly, dokonce ji semtam jeste nekde vidam. Furt jsem tenhle recept hledala, pod nasim nazvem smazenka se ale objevuje neco jineho...takze diky:yes:

Dělám trošičku jinak. Na rozehřátý (né hodně rozpálený) olej nasypu strouhanku, na to vliju rozšlehaná ochucená vajíčka a nahoru zase posypu strouhankou. Osmažím, obrátím, dosmažím. A tobě dávám bodík. Už jsem to dlouho nedělala a připomněla jsi mi tuhletu dobrůtku.:yes::yes:+

ano, jak píše Václav - u nás se také říká "smaženka", před xxx lety jsem to kupovala na svačinku v tzv."lahůdkách", někdy dělám i na svačinu synovi do práce, jen nedávám strouhanku, ale vajíčko rozšlehat i se sýrem eidam (nastrouhaným)a usmažit;-)

KingTiger88: A vy nevíte ,že od maminky chutná nejlépe ? :-)

Zobrazit starší odpověď

a to moze byt dobre

U nás v bufetech a kantýnách známé jako SMAŽENKA. My děláme obdobně.Pro jednoho (jednu smaženku): 1 vajíčko, 1 ks mlíčka do kávičky(malý kelímeček),špetka soli, vrch. káv.lžiřka str.housky. Osolené vajíčko s mlíčkem rozkvedláme vidličkou a těsně před smažením vmícháme strohanku. Osmažíme z obou stran. Vše ostatní děláme jako ty na chleba s hořčicí, akorát před hořčicí ještě velejemně potřeme stranu pod hořčici trošíčku másíčkem.Je to ryclé a uspokojí každého. Ty máš +bodík. PRIMA

casino: vaječné smaženky jsou bez sýra. Na 1 vejce, 1 lžíce vody a 1 lžíce strouhanky. Osolit. Mám to z knihy- Receptury teplých pokrmů

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
vaječný řízek na chleba, vaječný řízek na chléb, vaječné řízky, vaječnice recept, vaječne recepty, vaječné řizky na chleba, vaječný řízek na chlebu, recept na vaječné řízky, vaječný chleba, řizek, recept vajecne rizky, vaječnýřízek, chleba s vaječným řízkem, vajecnice, vajecny rizky, vaječný chléb recept, vaječný říyek, vajecne rizky recept, smažený vaječný řízek, vaječnice na chlebu

Suroviny:
vejce, vegeta, mléko, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu