Fofr tyčinky k pivu a vínu
Tyčinky z listového těsta jsou jednoduchou a oblíbenou pochoutkou, ideální k pivu či vínu. Křehké, zlatavé těsto se často doplňuje sýrem, solí, semínky nebo bylinkami, což vytváří dokonale slaný snack na každou příležitost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 996 kJ / 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,06 g |
Tuky | 24,19 g |
Vláknina | 1,88 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 3,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C.
Těsto položíme na plech i s pečicím papírem. Krok 2: Do misky dáme jogurt, majonézu, koření. Zamícháme a natřeme na plát těsta. Lehce posolíme, na celý povrch rozemneme oregano, poházíme nadrobno pokrájená sušená rajčata a posypeme třetinou sýru. Krok 3: Kečupem nastříkáme mřížky a posypeme celý povrch hustě zbylým sýrem. Nakonec posypeme semínky podle chuti. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zkraje na 200 °C, pak zmírníme na 180 °C. Celkem pečeme přibližně 15 min.
Hotové rozkrájíme rádýlkem.
Těsto položíme na plech i s pečicím papírem. Krok 2: Do misky dáme jogurt, majonézu, koření. Zamícháme a natřeme na plát těsta. Lehce posolíme, na celý povrch rozemneme oregano, poházíme nadrobno pokrájená sušená rajčata a posypeme třetinou sýru. Krok 3: Kečupem nastříkáme mřížky a posypeme celý povrch hustě zbylým sýrem. Nakonec posypeme semínky podle chuti. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zkraje na 200 °C, pak zmírníme na 180 °C. Celkem pečeme přibližně 15 min.
Hotové rozkrájíme rádýlkem.
Zveřejněno 19. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fofr tyčinky k pivu a vínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLgW
Moje poznámka
Fofr tyčinky k pivu a vínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLgW
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 33 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
jogurt bílý,
majonéza,
pepř mletý,
chilli,
těstoviny špagety,
koření oregáno,
rajče sušené v oleji,
parmazán,
kečup sladký,
sůl,
semínka slunečnicová
Komentáře