Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Podravka Podravka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 006 kJ /
1 197 kcal
Bílkoviny211,96 g
Tuky32,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 6,93 g
Sůl17,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat žádný vzduch, aby se směs pěkně spojila a držela pohromadě. Propracované maso dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky. Krok 2: Připravíme si list alobalu, položíme jej na prkénko, vytvoříme placičku z masa (velkou asi jako lívanec) a položíme ji na alobal. Na tuto placičku položíme odkrojený plátek sýra (neměl by přesahovat okraje), vytvoříme si druhou placku z masa a položíme ji přes něj. Zakryjeme shora druhou polovinou alobalu a prkénkem pěkně rovnoměrně smáčkneme, aby byla výsledkem placka silná 1 cm, alobal jde snadno sloupnout. Takto vytvořené placky opékáme z obou stran (nebude to trvat déle než několik minut).
  1. Doporučujeme použít
    Ajvar jemný Podravka

Zveřejněno 14. 5. 2021

Poznámka autorky Podravka

Tradiční přílohou je Ajvar, dále buď pita nebo brambory. Skvělý je také salát z pečené jižní zeleniny, např. lilků, paprik a cherry rajčátek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xRoP

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xRoP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
maso, paprika kozí roh pálivá, sůl, pepř, cibule, podravka ajvar jemný, zelenina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu