Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 813 kJ /
911 kcal
Bílkoviny23,14 g
Tuky31,25 g
Vláknina22,33 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 6,95 g
Sůl17,31 g
Sacharidy124,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou mrkev nastrouhanou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky), posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu. Na pánev dáme zahřát olej, horkým olejem polijeme mrkev, přidáme nasekaný česnek a důkladně promícháme. Opět necháme odležet asi 15 minut. Přidáme pár lístečků koriandru a necháme ještě pár minut v chladu rozležet. Krok 2: Zatím květák rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme vyšší vrstvu oleje s vysokým bodem přepálení. Krok 3: Než se olej zahřeje na vysokou teplotu, smícháme v misce ingredience a tempuru vidličkou promícháme na hustotu lívancového těsta. Květák namáčíme postupně do tempury a pak smažíme po částech, aby se olej moc neochladil. Vyndáváme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.
Květák podáváme ihned se salátem z mrkve.

Zveřejněno 28. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EzGl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EzGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mrkev, cukr, ocet, sůl, olej olivový, paprika čerstvá červená, česnek, koriandr, voda perlivá, vejce, mouka hladká, škrob kukuřičný, sůl, květák

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu