Debrecínská polévka
Sytá polévka s chutnými debrecínskými párky může posloužit jako samostatné jídlo. Hodí se třeba k výživnější večeři nebo k lehkému obědu. Pokud k polévce přidáme čerstvé pečivo nebo chléb, nemusíme se obávat, že někdo od stolu odejde hladový.
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 627 kJ / 1 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,62 g |
Tuky | 53,45 g |
Vláknina | 20,13 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 98,08 g |
Postup přípravy
Párky nakrájíme na kolečka.
Papriku pokrájíme nadrobno.
Česnek nasekáme. Krok 2: Na trošce tuku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Přisypeme debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme.
Přisypeme papriku, sladkou mletou papriku a česnek.
Vše společně za častého míchání krátce osmažíme. Krok 3: Směs v hrnci zasypeme hladkou moukou, promícháme a opět krátce zasmažíme.
Přilijeme vývar, promícháme, přisypeme na malé kostky pokrájené brambory, osolíme, opepříme, přivedeme k varu.
Hrnec přikryjeme a na mírném plameni vaříme do změknutí brambor. Občas promícháme. Krok 4: Najemno pokrájené listy medvědího česneku vsypeme do hotové vroucí polévky, promícháme a odstavíme.
Pokud chceme do polévky přidat medvědí česnek, tak pro zachování chuti vždy až po změknutí brambor.
Hotovou polévku nalijeme do talířů, dozdobíme nasekanými bylinkami a podáváme. Krok 5: Jako příloha se hodí čerstvé pečivo či chléb.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Debrecínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J0ly
Moje poznámka
Debrecínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J0ly
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
cibule,
sádlo,
párky,
kapie,
česnek,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
vývar masový,
pažitka,
česnek mědvědí
Komentáře (1)