Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnový krém se zeleným chřestem a smetanou

Pokud jsou krémové smetanové polévky vaše oblíbené, tak si určitě zamilujete tuto polévku. Z čerstvého chřestu a kedlubny můžete uvařit skvělou polévku, která je snadná na přípravu.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 208 kJ /
767 kcal
Bílkoviny16,78 g
Tuky65,92 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy21,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Z chřestu odlomíme hlavičky - necháme je na ozdobu. Pazuchy nakrájíme také na menší kousky, zelený chřest se loupat nemusí. Krok 2: V hrnci přivedeme vývar k varu a vložíme nejdřív kedlubnu a asi po pěti minutách kousky chřestu. Vaříme doměkka. Krok 3: Necháme mírně zchladnout a rozmixujeme na jemný krém. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a necháme přejít varem. Krok 4: Těsně před podáváním znovu zlehka promixujeme - smetana mírně napění a polévku nadlehčí. Jednotlivé porce doplníme hlavičkami chřestu. Měla jsem chřest krásně čerstvý, hlavičky byly křehké, proto jsem je nevařila, ale je-li třeba, mohou se velice krátce povařit.

TIP: Krémové polévky

Zveřejněno 1. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnový krém se zeleným chřestem a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kADv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnový krém se zeleným chřestem a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kADv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes::yes::-K

SimiSima: udělala jsi mi velkou radost, moc děkuju za vyzkoušení a za krásnou fotku;-):-K:-K

Krem byl opravdu lahodny. Chrestove kremy delavam....kedluben do polevek take pridavam, ale poprve jsem vyzkousela v teto kombinaci a urcite budu opakovat :yes:

<3<3<3<3<3:yes:

Dajda: budu moc ráda, když vyzkoušíš a doufám, že bude chutnat:-) děkuju:-K:-8

Joj! <3 Uvařit jsem samozřejmě nestačila, ale dovedu si tu lahodu živě představit, protože kedlubnovou polévku běžně vařím a chřest mám moc ráda. Takže brzy bude ......... <3

Suroviny:
kedlubna, chřest zelený, vývar masový, smetana ke šlehání, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu