Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryžogalo-falešné, bez mléka, rýžová kaše, základní

I bez mléka můžeme připravit rýžovou kaši, kterou pak dle našich chuťových zvyklostí, můžeme ochutit skořicí a cukrem. Snadný a jednoduchý pokrm lehce zasytí, pokud kaši uvaříme den předem a uchováme v lednici, hodí se na snídani či svačinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

CstavaDobreta

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby namočení rýže

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby namočení rýže)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 992 kJ /
476 kcal
Bílkoviny7,82 g
Tuky7,53 g
Vláknina2,49 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,03 g
Sacharidy93,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži namočíme na 8-12 hodin (nemusíme). Rýži poté propereme ve studené vodě. Krok 2: Poté ji dáme do malé sklenice se šroubovacím víčkem (o objemu 400 ml), zalijeme vodou tak, aby zůstala mezera k utaženému víčku. Krok 3: Sklenici postupně protřeseme a několikrát otočíme (3-6x) za sebou. Rýži poté 2x propereme v nové čisté vodě. Krok 4: Propranou rýži dáme do hrnce se silnostěnným dnem, zalijeme vodou a přivedeme na mírném plameni k varu. Poté co začne vřít, osolíme a promícháme. Krok 5: Vaříme na velmi mírném plameni 20 minut. Prvních deset minut vaření hrncem můžeme pouze trochu "protřásat". Posledních deset minut kaši můžeme občas zamíchat. Krok 6: Po uvaření přidáme máslo, volitelně cukr a skořici dle chuti. Promícháme. Krok 7: Uvedené množství lze nalít na hluboký talíř, kaše drží pohromadě, tvoří kopeček. Krok 8: Zakryjeme, aby rýže proti neoschla a necháme vychladnout 12-15 minut.

TIP: Sladké kaše - nejlepší recepty

Zveřejněno 4. 5. 2021

Poznámka autora CstavaDobreta

Pro změnu od samotné rýže. Výhodou je dostatečné množství vody a kratší čas vaření. Vyprání rýže odstraní rýžový prach. Pro hustší, krémovější výsledek lze namočenou rýži pouze slít z vody a vařit z 850 ml studené vody. Prach zahustí, jde jíst, narozdíl od otrub je pouze z obalu jedlé hnědé rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryžogalo-falešné, bez mléka, rýžová kaše, základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MLNm

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryžogalo-falešné, bez mléka, rýžová kaše, základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MLNm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, voda, sůl, máslo, cukr, skořice

Přidat fotografie receptu