Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnovka

Velmi rychlou na přípravu a chutnou polévkou je tato kedlubnovka. Její základ tvoří ovesné vločky orestované s cibulí, ke kterým přidáme nastrouhanou kedlubnu. Spolu s bylinkami povaříme a během pár minut podáváme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 504 kJ /
359 kcal
Bílkoviny8,54 g
Tuky22,53 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,29 g
Sůl8,36 g
Sacharidy24,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kedlubny očistíme. Krok 2: V hrnci nasucho opražíme hrst ovesných vloček, přidáme dvě lžíce oleje a cibuli. Osolíme bylinkovou solí a chvíli společně opékáme. Krok 3: Poté do hrnce nastrouháme na nudličky dvě očištěné kedlubny. Krok 4: Zalijeme litrem vody, ochutíme snítkou libečku, zamícháme a vaříme do změknutí 10-15 minut.

TIP: Kedlubny - nejlepší recepty

Zveřejněno 5. 5. 2021

Poznámka autora rizekB

Polévky ze Svatojánu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1XEZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1XEZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vločky ovesné, olej, cibule, sůl, kedlubna, libeček, sůl bylinková, voda

Přidat fotografie receptu