Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 796 kJ / 5 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,79 g |
Tuky | 415,64 g |
Vláknina | 50,85 g |
Cholesterol | 854 mg |
Sodík | 7,19 g |
Sůl | 17,46 g |
Sacharidy | 294,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
Krok 2: Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. K zelí přidáme jednu jemně pokrájenou cibuli, zakapeme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.
Krok 3: V pánvi na jemně pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení rozvonět drcený kmín a česnek.
Krok 4: Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko, ze kterého ukrajujeme hranou vidličky nebo nožem menší kousky těsta, které necháme z prkýnka padat do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15-20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
Krok 5: Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Do této směsi můžeme nasucho osmažené škvarky nebo na nudličky pokrájenou slaninu vmíchat rovnou nebo jimi uhlířinu posypat až na talíři.
Krok 6: Uhlířinu podáváme se zelným salátem.
Zveřejněno 6. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Moje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 51 sekundami
Marokánky III - cukroví
Panova před 25 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 34 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 39 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 56 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 56 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
špek uzený,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
voda,
olej,
škvarky,
škvarky,
zelí kysané,
cibule,
olej
Komentáře (3)