Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové knedlíky s medvědím česnekem

S příchodem jara, máme možnost zpracovat do oblíbených jídel medvědí česnek, který nám příroda nabízí jen pár týdnů v roce. Nápad na tyto kulaté, zelené knedlíky je důkazem, že ho lze použít opravdu skoro všude.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 926 kJ /
938 kcal
Bílkoviny33,29 g
Tuky60,74 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 562 mg
Sodík 1,47 g
Sůl3,57 g
Sacharidy61,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Starší housky (rohlíky) pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy, kde je osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a necháme nasát. Krok 2: V hrnci osmažíme najemno pokrájený uzený špek s drobně pokrájenou cibulí dozlatova. Medvědí česnek pokrájíme na nudličky, dáme do cedníku a spaříme ho vroucí vodou. Po zchladnutí vymačkáme přebytečnou vodu a česnek ještě jednou překrájíme nadrobno. Krok 3: Osmaženou cibulku se špekem a pokrájený medvědí česnek přidáme do mísy k namočeným houskám, osolíme, řádně promícháme a zahustíme hrubou moukou. Směs necháme cca 10 minut odpočinout, pak vytvarujeme v mokrých dlaních kulaté knedlíky (cca 6 ks), které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut. Knedlíky vyndáme cedníkem z vody, dáme do mísy a pokapeme maličko sádlem nebo máslem, aby se neslepily. Pokud dáváme hned na talíř, můžeme je přelít troškou výpeku... Krok 4: Podáváme s pečeným masem, špenátem, zelím, ale i k omáčkám, guláši...

TIP: Medvědí česnek - nejlepší recepty

Zveřejněno 8. 5. 2021

Poznámka autora recepty73

Jednoduchá a výborná příloha.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQ7r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wQ7r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: ...asi záleží jak do čeho se pak použije, tohle dělám třeba s mladými fazolkami, brokolicí atp. ;-)...na fotce je vidět, že tady ztrátou barvy vůbec netrpěl;-):-8:-K

Jsem četla zajímavý tip - medvěda spařit, hodit do ledové vody. Až pak pokračovat. Že neztratí barvu. Máš ho dle foto v knedlích hezký, ale jako rada mi to přijde zajímavé.
Zdroj - Florentyna, recepisy mi chodí každý čtvrtek mailem. Tohle bylo na vepřovou roladu nacpanou sýrem a medvědem...

Suroviny:
houska, mléko, špek uzený, česnek mědvědí, mouka hrubá, cibule, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu