Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtový koláč s ovocem

Z čerstvého letního ovoce můžeme připravit tento výborný koláč, nad kterým se vám budou sbíhat sliny. Nadýchaný piškot potřený lehkým svěžím krémem z jogurtu a smetany posypeme spoustou ovoce a zalijeme dortovým želé.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanicka

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 924 kJ /
5 479 kcal
Bílkoviny123,14 g
Tuky232,07 g
Vláknina57,04 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 905 mg
Sůl2,59 g
Sacharidy695,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto vyšleháme cukr s celými vejci do pěny, pak zašleháme olej a vodu (nebo ovocnou šťávu), pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 2: Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, uhladíme a pečeme asi 25-30 minut na 180 °C. Krok 3: Na náplň vyšleháme smetanu do tuha. Jogurt smícháme s cukrem, šťávou z citronu a nastrouhanou kůrou z citronu, pak do směsi zlehka vmícháme tuhou šlehačku. Krok 4: Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do náplně. Krok 5: Vychladlé upečené těsto potřeme marmeládou, na tu nalijeme náplň a uhladíme. Náplň poklademe směsí drobného ovoce. Krok 6: Podle návodu na obalu připravíme dortové želé ve vodě (nebo ovocné šťávě) a s 3 lžícemi cukru nebo podle sladkosti ovoce. Krok 7: Želé nalijeme na ovoce a necháme v lednici ztuhnout minimálně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.

TIP: Jak pracovat s želé a želatinou

Zveřejněno 4. 8. 2009

Poznámka autorky aanicka

Ovoce může být mražené i kompotované. Nejlepší je ale čerstvé, hlavně pro vzhled. Drobné ovoce můžeme zvolit dle chuti, celkem by ho ale mělo být 1 kg.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový koláč s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32YA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtový koláč s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32YA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Skousely jsme upect ale testo nam tolik nevybehlo. Neslo nam to uslehat do peny..ale i tak, nemate napad kde jsme udelaly chybu?:-)
Diky

:-pDělám a dnes jsem to zkoušela s malinami.Nebyl jogurt a tak jsem dala svou oblíbenou kysanou smetanu,kterou používám do krému.Želatinou jsem to jen pocákala,protože ji doma moc kromě mě nemusejí.Skvělé:yes:

Bože, ten vypadá krásně, myslím, že ho v nejbližších dnech upeču:yes:;-):-))

aanicka díky za odpověď, na te 10 g želatině nemám žádný návod, jen složení. A ten želatinový ztužovač znám, už jsem s ním pracovala, vím že je to mýma rukama, ale nějak se mi nedařilo. Tak jsem se vrátila k želatině a dobrý:-))

Můžu potvrdit. Želatinový ztužovač také používám :yes:. Myslím, že je to taky 20g. Myslím, že i na tenhle koláč by se dal s úspěchem použít. Pouze při větší dávce náplně by už asi nebyl tak pevný.

Sodovko, už jsem několikrát psala o tomto ztužovači...byla jsem s ním absolutně nadšená a nic jiného ani nepoužívám...fakt všem doporučuju...je na 700ml krému...:yes::yes:...http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...:-):yes:

Merylas do krémů z jogurtu, smetany, tvarohu, je výborný
"Želatinový ztužovač za studena" od dr. Oetkra. Je to větší balení. Velikost sáčku jak pudinky. Ztužovač se vyšlehá s trochou vody - přesný návod je uveden na sáčku – a vmíchá do ušlehané šlehačky a jogurtu.:yes: Místo šlehačky se dá s úspěchem použít rozšlehaný tvaroh s jogurtem.:-p

K té želatině, já používám želatinu na vaječnou tlačenku a ta je u nás 20g. Pokud máte 10g je na ní určitě v návodu napsáno, na jaký objem se dá použít. U tohoto koláče je náplň cca 800g ;-).

Aanicko:-)to vypadá pěkně a šťavnatě:-p.Ukládám a upeču na 100%,jelikož koláče s ovocem a krémem ty u nás můžeme:-p.A omluva za fotky není namístě,naopak jsou to fotečky přímo k nakousnutí a lákají a lákají:-p:-p.A strašně teď závidím tomu človíčkovi na fotce že on si dává takovou mňamku a já ne:-(;-)

Bude to moc dobré:yes: Tyto druhy moučníků mám moc ráda:yes: Jen prosím o doplnění gramáže u želatiny;-) Já většinou kupuju v Kaufu a je balená po 10 g.

Znám. Dělám velice často. Je výborný:-p Aanicko, posílám bodíka. :yes:

Tématické fráze:
jogurtový koláč, želatina za studena, ovocný koláč, želatinový koláč, želatinový ztužovač, koláč s ovocem, koláč za studena, ovocný koláč za studena, pečeme s jogurtem, jogurtový koláč s malinami, jogurtový koláč s tvarohem a ovocem, peceme s ovocem, ovocný koláč s jogurtem, jogurtový piškot, ovocný koláč z jogurtu, malinový koláč se želatinou, koláč s jogurtem a ovocem, příprava želatiny, ztuzovac zelatiny, jogurtovy ovocný koláč

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, olej, voda, kypřící prášek do pečiva, jogurt bílý, smetana ke šlehání, cukr moučkový, citron, želatina, marmeláda, borůvky, rybíz, maliny, jahody, ostružiny, želé červené dortové, cukr, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu