Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové a bezlaktózové věnečky

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena.kyp alena.kyp

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 811 kJ /
2 345 kcal
Bílkoviny48,18 g
Tuky122,56 g
Vláknina3,20 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 425 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy260,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu, olej a špetku soli přivedeme k varu, teplotu snížíme, vsypeme mouku a dobře metličkou rozšleháme a na mírném ohni mícháme , dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn a nechytá se dna.
Těsto přemístíme do šlehací nádoby a necháme částečně vychladnout. Když je těsto vlažné, zašleháme po jednom vejce.
Vyšlehané těsto vložíme do zdobícího pytlíku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme ve dvou vrstvách věnečky.
Troubu si předehřejeme na 200 °C.
Na dno vložíme pekáček s horkou vodou aby se vytvořila pára.
Pečeme 20 minut na 200 °C a 5 minut na 180 °C.
Po dobu pečení neotevíráme troubu! Krok 2: Na krém uvaříme pudink s vanilkovým cukrem a necháme pod poklicí vychladnout.
V misce si vyšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Pro vůni můžeme přidat trochu rumu. Krok 3: Vychladlé upečené věnečky ostrým nožem rozřízneme a naplníme krémem.
Před podáváním mírně pocukrujeme.

Zveřejněno 10. 5. 2021

Poznámka autorky alena.kyp

Recept jsem si upravila pro dceru, která má navíc intoleranci na laktózu, podle Srettky a Petram.

Dělala jsem z poloviční dávky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové a bezlaktózové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KJ9G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové a bezlaktózové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KJ9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
voda, olej, sůl, jizerka, vejce, žloutek, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr, máslo,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu