Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 811 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,18 g |
Tuky | 122,56 g |
Vláknina | 3,20 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 260,70 g |
Postup přípravy
Těsto přemístíme do šlehací nádoby a necháme částečně vychladnout. Když je těsto vlažné, zašleháme po jednom vejce.
Vyšlehané těsto vložíme do zdobícího pytlíku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme ve dvou vrstvách věnečky.
Troubu si předehřejeme na 200 °C.
Na dno vložíme pekáček s horkou vodou aby se vytvořila pára.
Pečeme 20 minut na 200 °C a 5 minut na 180 °C.
Po dobu pečení neotevíráme troubu! Krok 2: Na krém uvaříme pudink s vanilkovým cukrem a necháme pod poklicí vychladnout.
V misce si vyšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Pro vůni můžeme přidat trochu rumu. Krok 3: Vychladlé upečené věnečky ostrým nožem rozřízneme a naplníme krémem.
Před podáváním mírně pocukrujeme.
Zveřejněno 10. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové a bezlaktózové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJ9G
Moje poznámka
Bezlepkové a bezlaktózové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KJ9G
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 30 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 4 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Suroviny:
voda,
olej,
sůl,
jizerka,
vejce,
žloutek,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr,
máslo,
Komentáře