Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strapačky se zelím a cibulkou (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Taevita Taevita

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 582 kJ /
1 812 kcal
Bílkoviny49,18 g
Tuky26,85 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 123 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy330,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory jemně nastrouháme do větší mísy, osolíme, opepříme. Mouku postupně přisypáváme, těsto je zpočátku tuhé, při zpracovávání zřídne. Množství mouky přizpůsobíme tomu, jak chceme těsto zavářet. Pokud přes haluškové síto, necháme ho řidší, pokud chceme strapačky odhazovat do vařící vody nožem, z těsta rozetřeného na prkénku, přidáme více mouky. Hrašku použijeme pouze, když máme brambory s nízkým obsahem škrobu a noky se rozváří. Krok 2: V pánvi nahřejeme olej, na něm lehce orestujeme nakrájenou cibulku, pepř, pálivou papriku. Přisypeme pokrájené zelí, zamícháme, podlijeme několika lžícemi vody, osolíme, přikryjeme poklicí a 5 minut podusíme. Krok 3: Mezitím přivedeme k varu 3 litry osolené vody. Strapačky do ní zaváříme přes síto nebo z prkénka, až vyplavou, jsou hotové.
Vylovíme je cedníkem, můžeme propláchnout vlažnou vodou. Okapané strapačky přidáme k orestovanému zelí, promícháme, hotovo.

Zveřejněno 12. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím a cibulkou (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y1qA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím a cibulkou (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y1qA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Strapačky je název pro noky ze syrových brambor se zelím, převzatý ze slovenštiny. Střapačky neznám...asi kreativní novotvar, něco jako sněhánky.

Hm...protoze jsou střapaté jsou to střapačky....aspon já to tak nějak mám...strapačky nějak úplně nevím...

Suroviny:
brambory, mouka hladká, hraška, sůl, pepř, paprika sušená pálivá, zelí kysané, cibulka lahůdková, olej řepkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu