Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková bublanina

Jednoduchým a rychlým moučníkem jsou bublaniny. Ty jsou oblíbené zejména v době sezony dozrávání ovoce. Nadýchané hrnkové těsto doplníme o kousky šťavnatých hrušek. Po upečení můžeme třeba poprášit moučkovým cukrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Adka R.

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 392 kJ /
4 635 kcal
Bílkoviny91,14 g
Tuky163,42 g
Vláknina30,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 471 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy684,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku s kypřícím práškem. Krok 2: Vyšleháme bílky do sněhu. Potom vyšleháme žloutky s cukrem. Pokud nemáte ruční šlehač nebo se vám nechce ručně šlehat, klidně můžete použít mixér, ale zapněte ho na nízkou rychlost. Krok 3: Do půlky hrnku nalijeme olej a dolijeme mlékem. Zamícháme. Jemně smícháme všechny suroviny, kromě hrušek, dohromady. Krok 4: Hrušky očistíme a nakrájíme buď na plátky nebo na kostky. Krok 5: Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Vlijeme připravené těsto na plech a na něj klademe nakrájené hrušky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 150 °C asi na 25-35 minut.

TIP: Jak na to, aby ovoce v bublanině neklesalo

Zveřejněno 17. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ELj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ELj

Marie

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka polohrubá, olej, mléko, cukr, kypřící prášek do pečiva, vejce, hruška, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu