Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Elina křenová bomba

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 500 kJ /
2 271 kcal
Bílkoviny165,35 g
Tuky151,40 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 1,71 g
Sůl0,75 g
Sacharidy56,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kýtě prořízneme kapsu,kterou naplníme strouhaným křenem střídavě s máslem. Kapsu upevníme nebo ovážeme provázkem a zprudka ji na oleji opečeme ze všech stran. Krok 2: Pak ji přendáme do pekáčku, trochu podlijeme. Přidáme i výpek z pánve a můžeme pokrýt slaninou. Ještě přidáme zbytek másla a pečeme nejprve přikryté a později odkryjeme,aby to hezky zčervenalo. Krok 3: Hotové maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou a uvaříme hladkou omáčku. Můžeme do omáčky ještě přistrouhat trochu křenu. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 4. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Elina křenová bomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86Xj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Elina křenová bomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86Xj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Vypadá to bajecně.:-K

Verčo, teď bude půl prasátka a kýty bývá hodně, takže, tohle si ukládám a díky za tip na dobré jídlo!!:yes::yes::yes:

Dělám hoodně podobně, jen do křenu přimíchám oloupané nastrouhané jablko :-p:yes:

Právě před chvílí jsem doma vyhrabala podobný a letitý recept na vepřové, když jsem přemýšlela, co s ním zítra udělám a fakt přemýšlela, že to zkusím, křen jsem nedávno koupila :-) Tak to zítra prubnu :-):yes:+

tak tohle musím zkusit, křen milujeme, ale dát ho do masa mě nenapadlo, dávám rozhodně bodík:yes:

Bibinko,já jsem dala 20dkg a bylo to málo,vůbec to není ostré,i když při strouhání mi vstávaly i vlasy na hlavě.Krásně se to rozplyne do chutě masa a protože tam není skoro žádné koření,tak je tam ten křen potřeba.Ta palčivost se úplně ztratila.:-8

Jaruško, zdá se mi, že je tam toho křenu až dost;-)není to ve výsledku pálivý, nebo moc ostrý:-?jinak to vypadá pěkně;-)

No, tak toto musím chválit, nacpat křen do masa, také mě to nenapadlo, i když máme "křena" hodně-vedle za plotem:-! Takže bodík jede:-p:yes: To je recept, který neznám a proto si ho mohu pochválit a ohodnotit:-!:yes:

Tématické fráze:
křenová kapsa, co je dobrého k uzene kyte, vepřová kýte, omáčka k uzené kýtě, kren co s nim, proč je křen málo ostrý, křenová omáčka k vepřové kýtě, křen ke kýtě, vepřová bomba, nastrouhany křen,co s ním?, bomba maso

Suroviny:
kýta vepřová, křen, máslo, sůl, pepř, mouka hladká, olej, slanina

Přidat fotografie receptu