Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenyklovo-celerové pyré se zastřeným vejcem a slaninou

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 373 kJ /
567 kcal
Bílkoviny24,23 g
Tuky34,52 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 580 mg
Sodík 251 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy37,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na fenyklové pyré uvaříme omyté, oloupané a nakrájené brambory. Zvlášť uvaříme půl bulvy fenyklu a plátek celeru, nakrájené najemno. Uvařenou, scezenou zeleninu rozmixujeme. NEMIXOVAT BRAMBORY je z toho lepidlo. Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo a rozmačkáme šťouchadlem, přilijeme horkou smetanu nebo mléko a vyšleháme šlehačem. Do vyšlehaných brambor pak zašleháme zeleninu, osolíme dle chuti a přidáme 2-3 strouhnutí muškátového oříšku. Krok 2: Jednoduše uděláme pošírované (zastřené) vejce v mikrovlnné troubě. Do skleněné nebo porcelánové misky nalijeme do poloviny vřelou vodu (z varné konvice), přidáme lžičku octa a rozklepneme vejce. Zakryjeme talířkem a vložíme na 800 W /35-40 sec. podle velikosti vejce. Vyndáme z trouby, vejce vyndáme opatrně z vody (např. dírkovanou naběračkou na knedlíky nebo obracečkou) a vložíme ihned do talíře na připravený pokrm. Krok 3: Další možnost je připravit vejce přímo ve vodě bez mikrovlnky. Do vyššího hrnce dáme vařit vodu. Do malého hrnečku nebo misky dáme cca 60 ml octa a a do něho rozklepneme vejce. Ve vroucí vodě uděláme mícháním lžící vír a doprostřed vlijeme vejce v octě. Přivedeme opět k varu vypneme plotýnku a necháme cca 2 minuty stát. Vyjmeme z vody a ihned dáme na připravený pokrm. Hotové vejce osolíme až na talíři, nikdy nesolíme vodu. Ocet bílek zpevní a uzavře, ale sůl ho roztřepí. Krok 4: Plátky slaniny rozložíme na talířek s papírovou utěrkou, druhou utěrkou zakryjeme (aby neprskala), vložíme do mvt na 800 W na 3-3,5 minuty. Nebo opečeme na suché pánvi.

Zveřejněno 21. 5. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Tento recept je vložen na zvláštní přání, možná se někomu hodí i malé rady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklovo-celerové pyré se zastřeným vejcem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MkwA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklovo-celerové pyré se zastřeným vejcem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MkwA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: :-)Ráda jsem to udělala :-KHezký večer

Děkuji:-K

Suroviny:
brambory, fenykl, bulva celerová, máslo, smetana, ořech muškátový, sůl, vejce, ocet, slanina anglická

Přidat fotografie receptu