Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový knedlík

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rizekB

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 168 kJ /
1 952 kcal
Bílkoviny74,94 g
Tuky44,26 g
Vláknina16,65 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,74 g
Sacharidy305,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Perník nastrouhejte a z bílků ušlehejte sníh. Žloutky, perník, mléko, mouku, rohlíky a větší špetku soli dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte sníh. Krok 2: Těsto rozdělte do sádlem vymazaných hrníčků - ideální jsou ty s rovnou stěnou, knedlíky z nich půjdou dobře vyklopit. Vložte hrnky do kastrolu, zalijte do polivny vroucí vodou a přiklopte poklicí. Voda nesmí sahat moc vysoko, aby nenatekla do hrnků, až začne bublat. Knedlíky budou uvařené tak za 20 minut.

Zveřejněno 23. 5. 2021

Poznámka autora rizekB

Karolína - domácí kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/10WR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/10WR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

maris: Tak ke zvěřině na víně mi to pasuje taky, ostatně tam jde taky o nasládlou omáčku, podobnou té povidlové.<3

maris: no mi to právě chuťově pocitově nejvíc pasuje ke zvěřine

Eja57: já jsem perníkový knedlík jedla asi dvakrát v restauraci, doma jsem ho nezkoušela. Vždycky to bylo ke zvěřině ( srnčímu ) na víně a k tomu byl výborný. :-8

Veronika.Hrozna: jo:-! Podej referenci
Já si myslím, že to bude k sobě pasovat:yes:

Eja57: Já zkusím ke kančí kýtě s hořčicí nebo k zajíci, hned si ho připnu k receptu na kančí kýtu s hořčicí . ;-)

yanull: ke svestkove omáčce s uzeným:yes:

yanull: Tak to mi připadá z navržených kombinací nejvhodnější. :yes:

Viděla bych je ke švestkové omáčce, ale bez masa, jen jako sladké jídlo ;-)

:-Kjedla jsem ke zvěřinovému guláši, ale nechutnalo mi. Mezi námi, i ten guláš;-( Škoda masa
Možná k omáčce, která se perníkovým kořením dochucuje

Dajda: dovedu si je představit ke guláši ze zvěřiny....nasladko asi ne....mozna ke kachne?

Zajímavý recept, ale není mi jasné, k čemu se tyto knedlíky hodí. Ke svíčkové asi sotva. Jedí se nasladko?

Suroviny:
vejce, perník na strouhání, mléko, mouka hrubá, rohlík, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu