Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinový guláš

Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí jí kvůli tomu nevyhledává. Ale znalci se na své pochoutky vždy až do podzimu těší.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 021 kJ /
1 678 kcal
Bílkoviny205,85 g
Tuky63,76 g
Vláknina20,18 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,70 g
Sacharidy49,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a promícháme. V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli a osmažíme do hněda. Krok 2: Malinko přilijeme vodu, přidáme papriku a koření, protlak, přidáme maso, promícháme a restujeme. Krok 3: Zalijeme vývarem a vínem, až se odpaří alkohol, dusíme doměkka pod pokličkou. Krok 4: Přidáme trošku majoránky rozemnuté mezi prsty a brusinkovou marmeládu. Nakonec zahustíme nastrouhaným chlebem.

TIP: Zvěřina a její zpracování

Zveřejněno 24. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gRpY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gRpY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Skvělý recept, děkuji za inspiraci. Dnes jsem vařila zvěřinu poprvé a díky vám se podařilo. 😊

Monika146: Tak to mám velkou radost, moc děkuji.

KateDenny: Moc děkuji, mám opravdu velkou radost, že vám chutná. :-K

Dneska jsem delala. Mela jsem srnci, kanci a hovezi. Dekuji moc za recept jelikoz se povedl a je vyborny. Uz se tesim az ho budu servirovat memu manzelovi ktery je Brit a taky s nasim domacim karlovarskym a kynutym knedlikem. Supr recept. :-)

:yes::yes::yes: mám moc ráda zvěřinu a na víně je to skvělá dobrota <3 :-K

Suroviny:
maso srnčí, cibule, sádlo, protlak, paprika, paprika sušená uzená, bobkový list, jalovec, slanina, vývar masový, víno červené, sůl, pepř mletý, marmeláda brusinková, majoránka, chléb

Přidat fotografie receptu