Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky

Pokud máte chuť na sladkou snídani, vyzkoušejte upéct tuto rychlou, klasickou dvoubarevnou bábovku. Příprava je snadná a navíc bez vážení, protože jde o hrníčkový recept. Podávejte ji posypanou moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anyzek Anyzek

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 115 kJ /
4 330 kcal
Bílkoviny80,36 g
Tuky153,37 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy646,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Do mísy dáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej a vejce. Zamícháme. Krok 3: Polovinu těsta nalijeme do připravené formy. Krok 4: Do zbylého těsta nasypeme kakao a zamícháme. Krok 5: Zbytek těsta přidáme do formy. Krok 6: Pečeme 30-45 minut. Zda je bábovka upečená zjistíme tak, že do těsta píchneme špejlí, která po vytažení zůstane suchá. Krok 7: Po upečení chvíli počkáme a poté bábovku z formy vyklopíme. Podáváme posypanou moučkovým cukrem.

TIP: Jak vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 26. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jXY5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jXY5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jeanines: dobrý den nezkoušela jsem hrubou mouku ani máslo ale můžete zkusit.

Alobalem jsem také nikdy neprikrivala:-D:-8

Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat mohu formu vymazat máslem a vysypat hrubou moukou? A zda mám vršek přikrýt alobalem, aby byl jakoby ten spodek rovný? Moc děkuji předem za odpověď. Jeanines

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, kakao, olej, strouhanka

Přidat fotografie receptu