Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka skleněná

Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní připomene dětství.

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 059 kJ /
492 kcal
Bílkoviny18,97 g
Tuky23,84 g
Vláknina12,16 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy46,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Houby pokrájíme. Kapustu nakrájíme, květák rozebereme na růžičky. Krok 3: Brambory a kořenovou zeleninu dáme spolu vařit. Komu celer vadí, dá kousek celeru v celku a ten po uvaření vyndá. Krok 4: Přidáme sůl, vývar, kmín, houby, kapustu a květák. Vaříme do změknutí. Krok 5: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme (nebo nakrájíme na drobno). V pánvi na másle osmažíme cibuli. Ke konci smažení přidáme česnek. Krok 6: Když je zelenina měkká, přidáme usmaženou cibulku s česnekem. Nakonec dochutíme polévkovým kořením a celerovou natí, petrželkou, nebo libečkem.

TIP: Jak udělat dobrou bramboračku?

Zveřejněno 27. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka skleněná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DXqn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka skleněná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DXqn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, petržel, celer, kapusta, květák, cibule, česnek, máslo, houby čerstvé, vývar masový, kmín celý, sůl, nať celerová, petrželka, koření polévkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu