Rýže s tyrolskou slaninou a zeleným chřestem
Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm, který nejen zasytí, ale potěší i chuťové buňky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 789 kJ / 2 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,11 g |
Tuky | 128,10 g |
Vláknina | 4,75 g |
Cholesterol | 132 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,28 g |
Sacharidy | 201,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži připravíme podle návodu a do ještě horké vmícháme čerstvé máslo.
Krok 2: Slaninu a šalotku nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci oleje v hlubší pánvi.
Krok 3: Chřest očistíme, je-li třeba odlomíme spodní dřevnaté části a uvaříme na páře na skus. Délka vaření se odvíjí podle jeho velikosti. Oddělíme hlavičky a stonky nakrájíme najemno.
Krok 4: Do pánve se slaninou a šalotkou přidáme uvařenou rýži, ochutíme solí, pepřem a opatrně promícháme s nakrájeným chřestem. Na talíři doplníme chřestovými hlavičkami, hoblinkami parmezánu a posypeme pažitkou.
Zveřejněno 28. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýže s tyrolskou slaninou a zeleným chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NlOz
Moje poznámka
Rýže s tyrolskou slaninou a zeleným chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NlOz
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 14 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 50 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 16 hodinami
Suroviny:
rýže,
slanina,
chřest zelený,
parmazán,
cibule šalotka,
máslo,
olej olivový,
pepř citronový,
sůl,
pažitka
Komentáře