Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže s tyrolskou slaninou a zeleným chřestem

Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm, který nejen zasytí, ale potěší i chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 789 kJ /
2 101 kcal
Bílkoviny33,11 g
Tuky128,10 g
Vláknina4,75 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,28 g
Sacharidy201,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži připravíme podle návodu a do ještě horké vmícháme čerstvé máslo. Krok 2: Slaninu a šalotku nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci oleje v hlubší pánvi. Krok 3: Chřest očistíme, je-li třeba odlomíme spodní dřevnaté části a uvaříme na páře na skus. Délka vaření se odvíjí podle jeho velikosti. Oddělíme hlavičky a stonky nakrájíme najemno. Krok 4: Do pánve se slaninou a šalotkou přidáme uvařenou rýži, ochutíme solí, pepřem a opatrně promícháme s nakrájeným chřestem. Na talíři doplníme chřestovými hlavičkami, hoblinkami parmezánu a posypeme pažitkou.

Zveřejněno 28. 5. 2021

Poznámka autorky maris

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže s tyrolskou slaninou a zeleným chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NlOz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže s tyrolskou slaninou a zeleným chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NlOz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, slanina, chřest zelený, parmazán, cibule šalotka, máslo, olej olivový, pepř citronový, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu