Italské rizoto se zeleným chřestem
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto jídlo je téměř nejběžnějším způsobem přípravy rýže v Itálii.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 298 kJ / 1 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,42 g |
Tuky | 22,25 g |
Vláknina | 29,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Typická krémovitost rizota se přídavkem sýru ještě zvýší a správné rizoto by mělo mít lehce polévkovou konzistenci. Je zapotřebí ho podávat a konzumovat hned, při delším stání příliš zhoustne a zklihovatí (Pak se z něj dělají různé placky.). Kromě druhu Arborio můžete využít i další prémiové rizotové rýže, tedy Carnaroli a Vialone nano.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 12 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 15 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 15 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 15 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 8 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 11 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 14 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 14 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 17 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 18 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 18 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 19 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Holka u plotny radí: Domácí jahodová zmrzlina jen ze dvou surovin skvěle chutná a na přípravu stačí pouze mixér
Další recepty
Tématické fráze: chřest recepty zelený chřest recept chřestové rizoto rizoto s chřestem italské rizoto italské chřestové rizoto recepty ze zeleného chřestu chrestove italské rizoto recept rizoto ze zeleného zeleného chřestu recepty s chřestem rizoto z zeleného chřestu zelené rizoto italské chrestove risotto zelený chřest recepty italske risotto s chřestem recepty se zeleného chrestu recepty na zelený chřest recept na rizoto s chrestem chřestové rizoto recepty italske risoto s chřestem
Suroviny: chřest zelený, vývar kuřecí, olej olivový, pórek, česnek, tymián čerstvý, rýže, víno bílé suché, hrášek, parmazán, sůl, pepř mletý
Italské rizoto se zeleným chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZM2E
0 názorů