Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 238 kJ /
2 208 kcal
Bílkoviny161,73 g
Tuky153,79 g
Vláknina10,14 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 818 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy23,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej asi 3–4 cm za hlavičkou oloupejte. Uvařte v osolené vodě na skus (doba vaření závisí na velikosti chřestu). Ihned zchlaďte v misce s ledem. Krok 2: Květák nakrájejte na plátky. Zbytky použijte na pyré. Plátky květáku vařte 2 minuty a poté vložte do misky s ledem. Uvařený chřest a květák orestujte na přepuštěném másle. Ochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Krok 3: Zbytky květáku orestujte na másle, zalijte kuřecím vývarem a vařte zakryté pozvolna asi 10 minut. Pak dohladka rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí a propasírujte přes jemný cedník. Krok 4: Máslo rozpusťte a dejte stranou. Ve vodní lázni šlehejte metličkou do pěny žloutky, bílé víno a citronovou šťávu. Jakmile pěna začne houstnout, pomalu do ní přilévejte horké máslo. Odstraňte z vodní lázně. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě citronovou šťávou.

Zveřejněno 30. 5. 2021

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gRn6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gRn6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Eja57: ano děkuji za doplnění .. je to přesné .. :-) :yes::yes::yes:

Eja57: Jirko, je těch mnou doplněných 150 g másla ok?

bofinka: díky, přehlédla jsem. Tipla bych tak 150 g másla. Ale autor opraví sám.
Edit. - dopsala jsem tam těch 150 g, Jirka ev. opraví.

bofinka: Ano máte pravdu doplním, moje chyba ;-);-) , zkoušel jsem to i takto a nebylo to špatné :-)

V surovinach na omacku chybi maslo a jeste se chci zeptat, to vino nesvaris, das ho tam celych 100 ml?

Eja57: Připadá mi to lepší, konec chřestu mělo celkem silné vlákna na sobě, takže jsem ho rovnou oloupal celý :-):yes:

Proč loupat čerstvý zelený chřest? Bílý samozřejmě ano, ale zelený?

Suroviny:
tuňák, olej olivový, chřest zelený, máslo, květák, vývar drůbeží, sůl mořská, pepř mletý, žloutek, citron, víno bílé, máslo

Přidat fotografie receptu