Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené papriky

Máte úrodu paprik a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Papriky krátce povaříme a zalijeme je sladkokyselým nálevem. Budou nám tak po ruce po celou zimu. Konzumujeme je jako přílohu, nebo jen tak samotné.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Yvetka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Papriky zbavíme semínek a rozkrájíme je na menší části. Krok 2: Vaříme ve vodě asi 5 minut, potom je necháme okapat a plníme je do sklenic. Krok 3: Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme olej, sůl, cukr a kuličky pepře. Nálev provaříme. Krok 4: Naplněné sklenice zalíváme vařícím nálevem. Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Jak naložit s úrodou paprik. Možností je více, vyberte si

Zveřejněno 4. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQXQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQXQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Luxusní. Udělal jsem 3 sklenice na zkoušku a jsou opravdu výborné. Příště udělám větší množství.

Prosím o radu, nějak jsemm nepochopila, jestli se papriky mají zavařit nebo ne :-(. Děkuji za odpověď

:yes: výborný recept, včera odpoledne jsem je zavařila a večer chyběly dvě sklenice :-D

Dobrý den.
Receptu rozumím.
Jedna věc mě na tom zaráží, že není uvedeno do kolika sklenek se to má plnit včetně obsahu.
Nálevu jsem udělal dle návodu a ještě mě půlka zůstala.

tak dnes jsme dělali s mužem :-p tak uvidíme jak dopadnou,ale nikdy se nám nekazí :-8:yes: ,dávám bodík :yes::-K

a tohle se nezavařuje, jen zalije a hotovo? Za jak dlouho se mohou jíst a jak dlouho vydrží

dobry den,chtela bych se zeptat za jak dlouho se to můze jist? :) diky

Po nadměrné úrodě paprik, když už nám lečo a rajská lezly krkem, jsem našla tento recept. moc nám chutnají, třeba k hemenexu jsou fajn. Těším se na léto až je budu dávat ke grilovanému masu.:-))

Už to nemusím zavařovat v troubě?? jen to co je napsané teda stačí jo,jinak ten recept zní skvěle mám 6kg paprik tak se do toho pustím :-)

To se už nedává do trouby ? Jen otočit ? Mám to rozdělané zrovna...,abych něco nepokazila:-8

super,hledala jsem neco kam nebudu muset davat deko a hned prvni je tady:yes:,zitra jdu na to

Mala som tulipánové papriky tak som dala tvoj nálev :-p a pridávam fotku

Silvie:Špatně zavíčkováno nebo špinavé, ale když píšete všechny, tak spíš špatně zavřeno, podle tohoto receptu to určo není receptem.
Je dobré veškeré zavíčkované a sterilizované sklenice otočit na víčko a mnechat do zchladnutí, protože i tak se pozná špatně zavřená sklenice, že teče.

Dobrý den, musím napsat,že dneska jsem je všechny musela odvíčkovat a vylít začly mi kvasit. Nevíte čím by to mohlo být???? Díky Silva;-(

Tiež nakladám papriky v oleji, ešte nikdy sa nepokazili. Dávam len čisté hrubostenné červené papriky. Studené misy si bez nich neviem predstaviť.

Tématické fráze:
jak zavařit papriky, zavařování paprik, zavařené papriky v oleji, zelená paprika zavařování, lák na papriky, sterilizované papriky, nálev na papriky, zavařená červená paprika, jak zavařit papriku, zavařování zelených paprik, zavařit papriky, sterilizovana paprika, zavařované papriky, paprika zavařování, zavařené pečené papriky, zavařování červené papriky, zavařování papriky, jak zavařit zelené papriky, papriky zavarovani, zavařování paprik v troubě

Suroviny:
paprika, voda, ocet, olej, sůl, cukr, pepř

Přidat fotografie receptu