Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák se šunkou, sýrem a chřestem

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min plus úprava květáku

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, plus úprava květáku)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 584 kJ /
1 096 kcal
Bílkoviny68,40 g
Tuky84,12 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 816 mg
Sodík 1,99 g
Sůl2,60 g
Sacharidy14,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně okapat a vychladnout. Zelený chřest zbavíme tvrdších konců a vaříme 3 minuty, poté zchladíme v ledové vodě. Krok 2: Mezi jednotlivé růžičky květáku nacpeme kousky šunky a gorgonzoly. Osušený chřest obalíme v šunce a dáme na dno zapékací mísy. Mezi chřest přidáme i rozpůlená cherry rajčata a na něj přidáme květák. Krok 3: V misce smícháme zakysanou smetanu, parmezán, vajíčka a bazalku a nalijeme na květák. Rozehřejeme troubu na 170 °C a dáme zapéct na 15 minut. Krok 4: Podáváme třeba s křupavým toustem a dobře vychlazeným pivkem.

Zveřejněno 6. 6. 2021

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák se šunkou, sýrem a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3zwQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák se šunkou, sýrem a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3zwQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Zdravím :), ne ne vůbec to není v tom, ale že mám intolerance laktózy a proto se snažím do receptů pokud to jde dávat vše bez laktózy ... A samozřejmě tak povzbudit ostatní co mají tento problém, že jde i vařit stejně :-):yes:

Mohu se zeptat proč smetana bez laktozy? Není to v dietnich receptech...Ma to nějaký důvod? Třeba že se při zapékani chová jinak?

Suroviny:
květák, gorgonzola, šunka, vejce, chřest zelený, rajče cherry, smetana zakysaná, sýr parmazán strouhaný, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu