Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarská hrášková polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 531 kJ /
366 kcal
Bílkoviny23,19 g
Tuky10,56 g
Vláknina14,35 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 448 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy37,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozohriatom oleji opečieme krátko hrášok, pridáme múku, mletú červenú papriku a opäť krátko pražíme. Krok 2: Zalejeme vodou, pridáme za stáleho miešania bujón, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky vegety a pomaly varíme. Krok 3: Medzitým si pripravíme rajbaničku z vajíčka, ku ktorému pridávame toľko múky, aby vzniklo tuhé cesto. Krok 4: Nahrubo ho postrúhame, alebo natrháme malinke kúsky a dáme do polievky, 1-2 minúty povaríme. Krok 5: Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať alebo pažitku, podľa toho kto má čo doma.

Zveřejněno 5. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská hrášková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLQk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská hrášková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLQk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Teda musím dát bodík. Mňam:-p:yes:

Tu trhanku (jak jí říkáme u nás), dělám přesně jako Terezka. Babička natrhala malinké kousky (vždycky u toho seděla venku na lavičce, dávala na noviny a usušila. Tak měla trhanku do zásoby.;-):-p:yes:

Svetlanka, dosť dlho, záleží to od praxe, ale toto cesto nerobím každý deň, tak prax malá. Väčšinou strúham, ale keď išlo dobré krimi v TV, tak som sa premiestnila a trhala:-D Trvá to tak 10-15 minút:-D

v jednej dedine nedaleko bb, je vyslovena specialita a vola sa to *cipkarcina*..jedla som to iba jeden raz a bola som mala, tak spomienky uz mam velmi matne...varilo sa hovadzie maso na kusky s mrkvou a mozno aj niecim inym. potom sa nejako varili zemiaky...skratka taky maglajz s uvarenych zemiakov, mrkvy, masa a cestoviny...a ta sa robila domaca tak, ze sa rozvalkalo cesto a trhalo sa prstami a tak varilo.

...Terezko, dělám ´taky do polívky "strouhanek"...neumím si predstavit "trhat" těsto prstama...jak dlouho to děláš?...:-O

Rajbanička je trhaná, nie strúhaná. Hrášok používam vždy mrazený, len na jar čerstvý. Konzervovanú zeleninu nepoužívam, obsahuje dosť soli. Podľa toho, aký hrášok sa použije, tak dlho sa polievka varí.

Terezko, to drobení jsi nastrouhala, nebo naštípala prstama? U nás to tak někdo dělá. To musí být docela hustá polévka, to bych si dala. ten hrášek asi mražený, že?

Tématické fráze:
hrášková polévka, hraškova polivka, rajbanicka, hrášková polévka recept, polévka rajbanička, maďarská polévka, madarska polivka, hrášková polévka mražený, polévka hrášková, maďarské polévky, maďarská polévka s hráškem, madarske polivky, recepty hrášková polévka, madarské speciality recepty, cervena hraskova polevka, polévka rajbanička recept, rajbanicka polevka, husta hraskova polevka, maďarská kuchařka, polevky madarske

Suroviny:
hrášek, olej, mouka, bujón, sůl, pepř, vegeta, paprika sušená sladká, petrželka, vejce, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu