Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčice z cukety

V sezóně cuket často přemýšlíme, jak tu velkou úrodu zachovat i na zimu. Zeleninová hořčice patří k velmi oblíbeným způsobům. Můžeme ji podávat k uzenině jako hořčici klasickou, nebo jí dochutíme šťávu dušeného masa. Způsobů použití je opravdu mnoho.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jollka jollka

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 486 kJ /
3 701 kcal
Bílkoviny45,40 g
Tuky230,32 g
Vláknina70,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36,85 g
Sůl92,00 g
Sacharidy341,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Velkou a přerostlou cuketu oloupeme a vyjmeme z ní vnitřní měkkou část se semínky. Mladé cukety takto upravovat nemusíme. Krok 2: Potom cukety nakrájíme na kostičky. Krok 3: Cukety dáme se všemi ostatními surovinami do kastrolu a vaříme asi 1,5 hodiny. Stále mícháme. Krok 4: Po rozvaření vše rozmixujeme. Krok 5: Horkou hořčici plníme do sklenic. Dobře jim otřeme hrdla, pevně je zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Víčka se takto sama zatáhnou.

TIP: Jak zpracovat cukety: Jsou chutné naslano i nasladko

Zveřejněno 5. 8. 2009

Poznámka autorky jollka

Recept jsem dostala od kamarádky, která ho dělá léta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčice z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqOv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčice z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqOv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Je výborná <3

Dělám již druhým rokem, moc nám chutná. :-Q:yes: Jen feferonku dávám jednu, protože nemáme moc rádi ostré. Dovolím si přidat foto.

Jen škoda toho česneku. Po hodině a půl vaření v něm moc vitamínů nezbude :/

Dnes jsem otevřela zapomenutou skleničku a je uleželá a skvělá.
Dávám bod i foto.:-K

Letos opět hořčice a je skvělá každý chválí!!!!!!!!!!!:-p

Dobrej recept. Jen bych rád doporučil těm, kteří mají raději hořčici více žluto-oranž. použít jako v profesionální výrobně "KURKUMU"/vlastně druh zázvoru/. Když to nepřeženete,chuť se nezmění, ale barva je příznivější a tím lépe vypadá. +bodík 6

dobry napad, jak vyuzit cukety. jak zacnou plodit, tak nikdy nevim co s tim, ale ted uz budu vedet :-)

nachos:ahoj když to steriluješ tak rok já ji mám ještě letos poslední skleničku.:-p

Skvělý bnápad, pořád si lámu hlavu co udělám s tou spoustou cuket od babi a tohle je teda bomba. Jen by mě zajímalo jak dlouho to asi vydrží?

Zkoušela jsem ji přidat pod maso a do sekané a bylo to v tom moc dobré.Takto ji využiji více.:-p

zajvarová magda 21. 8. 2011 11:05
Ten recept znám je výborná dobrou chut:yes::-*

:-pJe to úplně jiná chuť než jsme zvyklí.Určitě bude dobrá na nějaké grilované plátky masa nebo na závitky,musím vyzkoušet.Já jsem si ji dala i ke klobásce(já takovéto maglajzy můžu-to není urážka,ale já si na to potrpím,různé dresingy a omáčky).Manželovi to tak nechutnalo ke klobáse.Uvidím až to použiji jinde.Každý máme jiné chutě.;-)

Tento recept je velmi dobry moje mam ho ela kazdym rokem:yes::yes: !

Taky ji dělám;-):yes:

posílám foto a bodíka !:yes:

Tejajo díky za fotečku vypadá to moc dobře:-):-p:yes:

Ten recept mám a hořčice je z toho skvělá. Bohužel mi už došla, mám jen zeleninovou hořčici, jinak bych přidala foto.:yes:

Tématické fráze:
cuketová horcice, hortice z cukety, domací hořčice recept, domaci horcice, recept cuketová hořčice, recept na domácí hořčiči, cuketová hořčice recept, cuketová hořtice, recepty cuketová hořčice, domaci hortice, cuketa recepty, hořčice recept, recepty z cukety, hortice s cukety, cukety recept, domácí zeleninová hořčice, recept domácí horčice, domácí cuketová hořčice, recept na hořčici, recept na hořtici z cuketi

Suroviny:
cuketa, česnek, feferonka čerstvá, ocet, olej, cukr, sůl, pepř, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu