Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový vývar s rýží

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 737 kJ /
654 kcal
Bílkoviny17,13 g
Tuky2,31 g
Vláknina26,49 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,11 g
Sůl5,18 g
Sacharidy129,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubokém hrnci dáme ve vodě vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu se všemi ingredienci na vývar a necháme dobře provařit. Krok 2: Po uvaření vývar přelijeme, scedíme a do zcela čirého vývaru dáme novou zeleninu, tentokrát nakrájenou na malé kostičky a povaříme dokud není zelenina al dente. Mezitím si uvaříme rýži a jen na minutku povaříme v polévce. Na talíři můžeme (ale nemusíme) dochutit třeba trochou Maggi dle vlastní chuti.

Zveřejněno 14. 6. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Chceme-li polévku více hustou, uvaříme si více rýže než jen 1/2 hrnku :).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový vývar s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QoO7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový vývar s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QoO7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes::yes:

casino: Opravdu ho dávám hodně :-Q:-Q:-K:-K

Už končím...:-K
Leč položme se na otázku zda za vším nevězí onen zlořečený COVID-19 a ztráta chuti (doufejme že přechodná)
***
Na velikosti záleží...;-)
Udává se, že 1 porce polévky je 0,33 litru
1,5 L vody (skoro 5 porcí), 4 bobkové listy,10 kuliček nového koření,
Domnívám se, že 2ks nového koření, ale především skoro 1 bobek :-D na porci je až až
No, samozřejmě lze tvrdit, že kuličky byly velikosti pepře a listí bylo také jakési nedomrlé :-8

Eja57: no já to tam dávám klasicky, ale je pravdou, že se může vynechat, záleží na každém, já ho dávám :-K:-K

No, on ten vývar bude hodně aromaticky, což si myslím, že když je jako vložka rýže je ok, natáhne to do sebe.
Já spíš nechápu smysl toho polevkoveho koření, když tam všechno už je...libecek atd.

Ono nejde o pálivost,nové koření přeci nepálí,ale má jisté aroma,ale nevadí,tak to děláte,já bych tolik kuliček nedala,ale každý dle svého!!!Jednou jsem dala do vývaru bobkový list čerstvý mám v kuchyni v květináči,jinak přidávám jeden dva lístky sušeného do vývaru a neumíte si představit co to udělalo,bylo to táák aromatické,že už si dávám hodně pozor na množství koření!!!Proto mne to udivilo,ale nic ve zlém,jen jsem se podivila.;-)

casino: OK

Lenka Škulinová:
:-O
Zkusila jste už někdy rozkousat nové koření ?
Zkusila jste už někdy rozkousat pepř?
Promiňte, ale některé vaše rcp mi připadají jako by je tvořil počítač: nakrmí se surovinami a on už cosi sám uklohní...:-8

casino: Jak jsem již odpověděla i jí, dala jsem tam deset kuliček a nebylo to pálivé, naopak. Znovu opakuji, pokud si chce někdo dát méně, v pořádku, pálivé to nebylo. Nevím co dodat, stojím si za tím :-K

Lenka Škulinová:
"Divoké koření" je terminus technicus a význam si snadno vygůůůglíte, že ;-)
Ten pepř už poodhalila Simona Skolakova: :yes: a pokud byste s ním měla problém (kulantně řečeno) zamyslete se nad rozdílem v použití (chuti) CELÉHO a MLETÉHO pepře :-)

Simona Skolakova: Klidně dejte méně, ale na tolik vody to opravdu není tak moc:-K

Mne taky přijde na litr a půl vývaru 10kuliček nového koření docela dosti a překvapuje mi,právě,že tam není ani kulička pepře;-)

casino: Nevím jaké divoké máte na mysli? Vše co tam je není pálivé. A pepř tam není uveden vůbec.

No, byl bych s tím divokým kořením opatrnější...
...a pepř patrně není oblíben, že ;-)

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, sůl, libeček čerstvý, koriandr čerstvý, koření polévkové, nať celerová, pórek, voda, vývar, mrkev, petržel, rýže

Přidat fotografie receptu