Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový koláč s tvarohem a drobenkou

K létu patří výborné moučníky, ve kterých si vychutnáme sezónní ovoce. V tomto koláči doplníme kynuté těsto jemnou tvarohovou náplní, sladkými jahodami a zlatou a křupavou drobenkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Foxinka Foxinka

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 512 kJ /
4 903 kcal
Bílkoviny137,20 g
Tuky147,67 g
Vláknina21,06 g
Cholesterol 725 mg
Sodík 496 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy745,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme ho vykynout. Krok 2: Mezitím připravíme tvarohovou náplň a drobenku. Na náplň všechny suroviny smícháme. Pudink nevaříme, použijeme prášek. Na drobenku uvedené suroviny promneme v prstech, dokud se nezačnou drobit. Krok 3: Poté těsto rozdělíme na dva stejné bochánky, které vyválíme na koláč. Okraje potřeme bílkem. Krok 4: Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Krok 5: Koláče potřeme tvarohovou náplní, ozdobíme jahodami a posypeme drobenkou. Krok 6: Pečeme cca 20 minut při 160 °C na horkovzduch.

TIP: Další recepty s jahodami

Zveřejněno 16. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč s tvarohem a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4A92

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč s tvarohem a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4A92

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka polohrubá, žloutek, mléko, tuk, droždí sušené, cukr, sůl, tvaroh polotučný, cukr moučkový, pudink vanilkový, cukr vanilkový, rum, mouka polohrubá, máslo, cukr, bílek, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu