Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček v bylinkové krustě a bramborovo-mrkvové pyré

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 384 kJ /
1 287 kcal
Bílkoviny110,46 g
Tuky60,34 g
Vláknina7,75 g
Cholesterol 623 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,31 g
Sacharidy71,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme z rozmixovaného toustového chleba, bylinek, kůry a maličko soli krustu. Oloupané brambory a očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno, přidáme dle chuti sůl, drcený kmín a dáme vařit. Krok 2: Než se brambory uvaří doměkka, nakrájíme sumečka na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pak obalujeme porce v rozšlehaném vejci a připravené krustě, kterou dobře přitiskneme. Do rozehřáté pánve dáme přepuštěné máslo a porce ryby z obou stran opečeme. Krok 3: Uvařené brambory s mrkví slijeme (vařím v MVT na páře 2x 5 minut a nemusím slévat), přidáme širší plátek másla a šťouchadlem rozšťoucháme do hladkého pyré. Kdo má radši jemnou kaši, může přidat 50-70 ml horkého mléka a našlehat ručním šlehačem. . Krok 4: K pyré na talíři pokapaném rozpuštěným máslem přidáme porce sumečka a doplníme salátem. Dala jsem mix salátových listů, maličko soli, zakápla citronem a olivovo-lanýžovým olejem. Salát může každý udělat, jaký má rád.

Zveřejněno 21. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček v bylinkové krustě a bramborovo-mrkvové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yz0O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček v bylinkové krustě a bramborovo-mrkvové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yz0O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sumeček africký, sůl, pepř, chléb toustový, petrželka hladkolistá, tymián sušený, česnek sušený, kůra citronová, vejce, mouka hladká, ghee, brambory, mrkev, sůl, kmín drcený, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu