Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice v omáčce se zeleninou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
373 kcal
Bílkoviny11,07 g
Tuky12,55 g
Vláknina20,05 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy46,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí být měkké a jít od kosti. Krok 2: Na omáčku nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Na vyškvařené slanině orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a společně pár minut opékáme. Krok 3: Přidáme protlak, po minutě papriku a po krátkém osmažení i mouku. Vše společně orestujeme a zalijeme asi 250-300 ml vývaru ze slepice. Přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut a rozmixujeme. Krok 4: Smetanu smícháme s trochou omáčky a vlijeme k omáčce. Je-li třeba zředíme vývarem. Omáčku dochutíme citronem, případně cukrem nebo solí. Maso obereme a přidáme do omáčky. Krok 5: Vsypeme hrášek, nakrájenou (odloženou mrkev) a společně s masem prohřejeme. Omáčku podáváme s těstovinami, knedlíky nebo různými noky. Dokážu si k tomu představit i rýži.

Zveřejněno 21. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice v omáčce se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5B3q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice v omáčce se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5B3q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slepice, mrkev, petržel, celer, cibule, koření nové koření, pepř celý, sůl, cibule, petržel, mrkev, slanina, hrášek mražený, mouka hladká, protlak, paprika sušená sladká, smetana, slepice, sůl, citron, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu