Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 563 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,07 g |
Tuky | 12,55 g |
Vláknina | 20,05 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 46,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí být měkké a jít od kosti.
Krok 2: Na omáčku nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Na vyškvařené slanině orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a společně pár minut opékáme.
Krok 3: Přidáme protlak, po minutě papriku a po krátkém osmažení i mouku. Vše společně orestujeme a zalijeme asi 250-300 ml vývaru ze slepice. Přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut a rozmixujeme.
Krok 4: Smetanu smícháme s trochou omáčky a vlijeme k omáčce. Je-li třeba zředíme vývarem. Omáčku dochutíme citronem, případně cukrem nebo solí. Maso obereme a přidáme do omáčky.
Krok 5: Vsypeme hrášek, nakrájenou (odloženou mrkev) a společně s masem prohřejeme. Omáčku podáváme s těstovinami, knedlíky nebo různými noky. Dokážu si k tomu představit i rýži.
Zveřejněno 21. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice v omáčce se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5B3q
Moje poznámka
Slepice v omáčce se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5B3q
Nejnovější recepty
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 2 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 8 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 10 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno 21. 11. 2024 19:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ošatkový chléb
monyss před 1 hodinou
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 1 hodinou
Slaný koláč z brokolice
lecho před 2 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 5 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 5 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 6 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 7 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 7 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 8 hodinami
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
cibule,
petržel,
mrkev,
slanina,
hrášek mražený,
mouka hladká,
protlak,
paprika sušená sladká,
smetana,
slepice,
sůl,
citron,
cukr
Komentáře