Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák pečený, v paprice obalený

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 100 kJ /
980 kcal
Bílkoviny2,60 g
Tuky100,80 g
Vláknina3,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Surový karfiol rozoberieme na ružičky. Krok 2: Zmiešame olej, papriku, korenie a soľ. Krok 3: Ružičky karfiolu obalíme v olejovej zmesi a potom v strúhanke.
Ukladáme na olejom potretý pekáčik alebo plech. Krok 4: Pečieme v rúre na 180°C asi 30 minút dočervena. Krok 5: Podávame teplý so zeleninou alebo zeleninovým šalátom a tatarkou, príp. akoukoľvek studenou omáčkou podľa svojej chuti.

Zveřejněno 22. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák pečený, v paprice obalený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lZX7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák pečený, v paprice obalený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lZX7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Vždy, když dělám květák tímto způsobem, zkusím ochutit pár kousků nějak jinak, např. kari místo papriky atp. Konstatuji, že paprika je skutečně nejlepší. Používám "maďarskou" sladkou, dělám ale i pár kousků s přidáním papriky pálivé. U nás je to oblíbená úprava květáku a květák máme rádi.

Tonja: Ďakujem za vyskúšanie a peknú fotku. Teší ma, že chutilo.;-) Ako robíte ten šalát s kyškou? Môžem poprosiť...;-)

Udělal jsem dnes k obědu s malou změnou. strouhanku jsem hned přimíchal do ochuceného oleje a růžičky obalil až v této směsi. Samozřejmě, že bylo potřeba více oleje i koření, ale po upečení to bylo velice dobré. K tomu vařené nové brambory a okurkový salát, my děláme salát s kyškou. Výborný oběd. Přidávám foto.

Ja už karfiol iba pečiem, už sa nepatlám s vysmážaním...a je to aj zdravšie, chutí teplé aj studené. K tomu jogurt s cesnakom a čiernym korením. Ak dnes natrafím na karfiol, tiež bude - v remoske, objavila som jej čaro. Maká na terase skoro denne.

Eja57: Dobrý je jogurt ochutený cesnakom a nejakou bylinkou.;-)

By mi chutnalo...asi jogurt s koprem k tomu...ale tatarka je tatarka:-8

Suroviny:
květák, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř, strouhanka

Přidat fotografie receptu