Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková povidla

Hrušková povidla jsou snadná na přípravu. Využijeme je pak zejména jako náplň při přípravě koláčů a dalších moučníků. Pokud tedy máte bohatou úrodu hrušek, neváhejte a vyzkoušejte přípravu povidel.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 200 min

200 min (200 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 919 kJ /
2 849 kcal
Bílkoviny6,25 g
Tuky3,75 g
Vláknina45,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy675,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, vyloupneme jádřinec a rozkrájíme. Vložíme do kastrolu společně se šťávou a za častého promíchání je rozvaříme do měkka. Pak je rozmixujeme nebo propasírujeme. Krok 2: Vložíme na plotýnku, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí - to trvá až 2,5 hodiny podle druhu cukru a zralosti hrušek. Krok 3: Uděláme na talířku zkoušku hustoty a pokud už kapka zůstane tuhá, je hotovo. Krok 4: Horké dáme do nahřátých sklenic, potřeme konzervantem proti plísním a zavíčkujeme. Obrátíme na víčka a necháme vystydnout. Krok 5: U želírovacího cukru se podstatně doba vaření zkrátí - ale i zde se vyplatí zkouška tuhosti

TIP: Rady jak uskladnit a zpracovat hrušky

Zveřejněno 5. 8. 2009

Poznámka autorky spagetka

Povidla se nemusí sterilizovat, kdo ale chce, může je dát na 20 min. do trouby vyhřáté na 85°C.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYMp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYMp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Misa:

Zkuste do povidel přidat i kousek nastrouhaného zázvoru, to je taková mňamka a navíc je to v zimě super prostředek proti nachlazení a ozkoušený lék při rýmě (hlavně pro děti, protože zázvor je hodně pálivý, ale v těhto povidlech nepálí vůbec) :-8

Iva Z. - souhlas, dělám je bez přidání čehokoliv, tedy bez cukru! Chce to trochu trpělivosti a opravdu odpařit téměř všechnu vodu a jsou výborná. Jen bych je už nemrazila (z důvodu úspory energie, které jsem spoustu spořebovala už při vaření).

HRUŠKOVÁ POVIDLA VAŘÍM NĚKOLIK LET.POUZE HRUŠKY OČISTÍM,VYNDÁM JADŘINCE NAHRUBO NASTROUHÁM,VAŘÍM DO ZHOUSTNUTÍ-BEZ PŘIDÁVÁNÍ ČEHOKOLIV.POTÉ DOSOUŠÍM NA AKUMULAČKÁCH NEBO KRBU.DÁVÁM SI JE DO MRAZÁKU.NEZMRZNOU-NENÍ V NICH ŽÁDNÁ VODA A JSOU KDYKOLIV IHNED PŘI RUCE A V MRAZÁKU ŽÁDNÉ PLÍSNĚ NEMAJÍ ŠANCI.DÉLE NEŽ ROK NÁM NEVYDRŽÍ JSOU TOTIŽ VYNIKAJÍCÍ.:-K

Jinak o těch Diasladidlech to je na http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=555

Hele jdi na pokec, nechci být sprostá :-D:-D:-D

No, já věděla, že se zesměšním. Vždyť jsme si o tom už psaly. Bože, no, mdlý rozum...ti naši na mě fakt šetřili:-(

Jani - už jsem psala na diskuzním foru o cukrech pro diabetiky ;-):-D - a cukr Fruktozu koupíš přesně pod tímto názvem, je to ovocný cukr a vhodný pro diabetiky - mrkni na forum Dia sladidla

Jo a pokud použiješ želírovák, tak tam se píše, že stačí asi 3 minuty varu, proto se ptám.

Prosím tě, co to je fruktóza, je mi blbé se na to ptát, je to nějaký druh cukru, nebo co?:-?

Jani - já dávám fruktozu, nebo želírovací pro diabetiky. A takhle mámten recept i s poznámkama.Jo, ale ta doba odváření je dlouhá, to tam dopíšu - není to hned.;-)

spagi, do povidel želírovací cukr? Já dávám do marmelád a džemů, ale do povidel? To se mi nějak nezdá. To se právě má dlouho vařit, někde jsem dokonce četla, že i přes noc, aby byly hlaďounké, no, nevím!!

Tématické fráze:
povidla z hrušek, hruskova marmelada, hrušková povidla pečená v troubě, povidla z hrušek v troubě, hrušková povidla v domácí pekárně, jak se vaří domácí hruškové povidla, povidli z hrusek, recept na povidla z hrušek, povidla ze sušených hrušek, hrušková marmeláda recept, jak se vaří hrušková povidla, povidla z hrušek recept, hruškovápovidla, hrušková, hrušková zavařenina, hrušková povidla z domácí pekárny, povidla z pekárny, hrušková šťáva recept, hruškový džem, povidla recept

Suroviny:
hruška, cukr krystal, šťáva citronová, konzervant proti plísním

Přidat fotografie receptu