Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp s pomerančovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 929 kJ /
1 178 kcal
Bílkoviny38,08 g
Tuky42,97 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 719 mg
Sodík 437 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy159,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme a zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, cukr a uvaříme. Pak do rýže vmícháme máslo, žloutky, rozinky, ořechy a šťávu a kůru z pomerančů. Krok 2: Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do směsi a vlijeme do zapékací formy vymazané máslem. Dáme zapéct do trouby asi na půl hodiny. Krok 3: Hotový nákyp vyklopíme, pocukrujeme a posypeme nastrouhanou kůrou. Podáváme s pomerančovou omáčkou. Krok 4: Omáčka: Z pomerančů vymačkáme šťávu, přecedíme, přidáme Solamyl a cukr, svaříme za stálého míchání.

Zveřejněno 27. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s pomerančovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/058y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s pomerančovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/058y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže kulatozrnná, mléko, sůl, cukr, máslo, žloutek, bílek, pomeranče, ořechy, pomeranče, solamyl, cukr

Přidat fotografie receptu