Dušené kedlubny s bramborovými šiškami
Kedlubna ze zahrádky má v kuchyni různá využití. Vyzkoušejte recept na nasládlou dušená kedlubnu, podávanou s bramborovými šiškami osmaženými na sádle a posypanou opečenou slaninou s cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 319 kJ / 3 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,76 g |
Tuky | 345,12 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 9,91 g |
Sůl | 24,93 g |
Sacharidy | 130,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kedlubny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Kedlubny očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Na másle zpěníme cibuli a přidáme kedlubny. Osolíme a opepříme a podusíme doměkka.
Krok 3: Brambory nastrouháme, přidáme vajíčko, sůl a mouku a propracujeme těsto. Na vále uděláme 4 stejně velké válečky, které nakrájíme na stejně velké dílky a z nich uválíme šišky.
Krok 4: Šišky vložíme do vroucí , osolené vody a vaříme asi 4-5 minut. Po vyndání z vody je na rozpáleném sádle opečeme dozlatova.
Krok 5: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nadrobno nakrájíme a dáme na pánev, chvíli ji škvaříme a pak přidáme cibuli. Osmahneme.
Krok 6: Na talíř dáme dušené kedlubny, opečené šišky a posypeme opečenou slaninou a zelenou jarní cibulkou.
Zveřejněno 1. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené kedlubny s bramborovými šiškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6nBV
Moje poznámka
Dušené kedlubny s bramborovými šiškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6nBV
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 4 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 6 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 35 minutami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 4 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 8 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 8 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 10 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 11 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 11 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 13 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
kedlubna,
máslo,
pepř mletý,
cibule,
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
sádlo,
slanina anglická,
cibule,
cibulka jarní
Komentáře