Dušená játra na cibulce v odlehčené variantě
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 986 kJ / 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,60 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 7,18 g |
Cholesterol | 924 mg |
Sodík | 321 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na jemno. Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.
Krok 2: Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné. Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.
Krok 3: Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a dusíme ještě cca 10 minut. Nakonec osolíme. Servírujeme s rýží a na jemno nakrájeným pórkem.
Zveřejněno 2. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená játra na cibulce v odlehčené variantě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vW80
Moje poznámka
Dušená játra na cibulce v odlehčené variantě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vW80
Nejnovější recepty
Bryndzové pirohy
Přidáno před 6 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 8 minutami
Koka sušenky
faluska před 21 minutami
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 2 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 2 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 5 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 14 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 18 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 19 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 19 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 19 hodinami
Suroviny:
játra,
vývar,
mouka hladká,
cibule,
kmín celý,
sůl,
paprika sušená sladká,
pórek
Komentáře