Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát filet s černou čočkou, kukuřicí a salátem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 784 kJ /
426 kcal
Bílkoviny48,50 g
Tuky3,90 g
Vláknina7,62 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát. Krok 2: Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená. Přecedíme. Krok 3: Saláty omyjeme a naservírujeme na talíř. Vedle salátů navrstvíme kukuřici a čočku. Část můžeme nasypat na salát. Krok 4: Grilovací pánev potřeme kapkou oleje a rozpálíme ji na nejvyšší teplotu. Candáta nejprve zprudka opečeme po obou stranách, potom zmírníme teplotu a pozvolna dopékáme zase po obou stranách. Krok 5: Servírujeme se salátem, kukuřicí a vařenou belugou, jako velmi lehké jídlo. Výborně se k této úpravě hodí i bramborová kaše.

Zveřejněno 3. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát filet s černou čočkou, kukuřicí a salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rPmK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát filet s černou čočkou, kukuřicí a salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rPmK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
candát, čočka černá, kukuřice ve slaném nálevu, salát, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu