Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí prsa s lepenicí

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 683 kJ /
1 597 kcal
Bílkoviny36,49 g
Tuky65,30 g
Vláknina31,95 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy202,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou nastrouhaného čerstvého zázvoru a na drobounko nasekanými bylinkami. Krok 2: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme z obou stran. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, přilijeme trochu vývaru a smetanu. Nakonec vmícháme máslo. Krok 4: Zelí vyklopíme ze sklenice a nakrájíme. Třetinu ho dáme stranou a zbývající propláchneme vodou, aby nebylo tak kyselé. Krok 5: Na horkém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme zelí, přisolíme, přidáme lžičku kmínu a zalijeme vodou.
Dusíme doměkka. Krok 6: Zatím oloupeme brambory, nakrájíme a zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo a rozšťoucháme. Dušené i syrové zelí vmícháme do brambor.

Zveřejněno 10. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prsa s lepenicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LQ54

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prsa s lepenicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LQ54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Taková zajímavější UHO, a to nemyslím špatně ☺️👍 ten zázvor tam dělá zajímavou chuť ...jinak my měli se šťouchanými bramborami a byla to mňamka. Určitě se dá použít i jiné maso 🙂

casino: Pravda, příště určitě uvedu zdroj. Ale žádný problém nenastal. Připomínky od Eja57 jsou v pořádku.

RubyRom:
A což takhle uvádět zdroj:-?
No a bylo by po problémech, že ;-)

Eja57: Budu hledat. Já jsem zelí také dusila a část jsem dala syrové. Použila jsem domácí kysané, které dělám do kadečky, po nějaké době ho ukládám do sklenic.

RubyRom: tak hledej....zadala bych si "staročeská lepenice"....fakt to neznáš? Je jich jako svíčkovych milion verzí....ale ten základ - uvařím brambory, trochu šťouchnu a přidám dobre kysané zelí je podle mne nej...nekdo zelí dusí....taky to jde...

Eja57: ne ne jmenuje se to lepenice, brambory jsou udělané jako brkaše a v tom je zelí, jen já jsem brambory jenom rozšťouchala. Ale název je v té kuchařce lepenice. Já se přiznám, že jsem lepenici nikdy nejedla a tedy ani nevím jak má správně vypadat a chutnat. Chytila jsem se tohoto receptu co jsem našla. Budu se muset podívat po jiných receptech, ale otázka je, který je ten správný? Stačilo mi, že to chutnalo skvělé.

RubyRom: :-* ale sama píšeš, že se to v kuchařce jmenuje brkase se zelím....:-*

Eja57: Já jsem žádné recepty na lepenici nescháněla, našla jsem tento v kuchařce a bylo rozhodnuto. Ale podívám se po receptech.

RubyRom: tak to ok, chutnalo by mi velmi.
Ale je to brkase se zelím....a NE lepenice:-K

Tento recept je z kuchařky - 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně, je to tam ale jako bramborová kaše se zelím. Já jsem brambory rozšťouchala. Jako příloha to bylo moc dobré.

;-( já si tedy výjimečně dovolím nesouhlasit:omg:
Pro kontrolu jsem si projela asi 30 různých receptů na lepenici. To opravdu není brambory s mlékem, to tam nemá co dělat. Jestli kysané zelí podusíme nebo dáme syrové je otázka gusta...ale nikdy ne sterilovane...
Tohle prostě NENÍ lepenice, a ta klasická by se k tomuto jídlu ani nehodila.
Omlouvám se, já jsem na lepenici docela fanatik...ale na tu staroceskou...

Suroviny:
prsa krůtí, pepř, cibule, olej, petrželka, tymián, zázvor, vývar drůbeží, smetana, mouka hladká, máslo, brambory, zelí kysané, mléko, cibule, olej, máslo, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu