Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí prsa s lepenicí

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 683 kJ /
1 597 kcal
Bílkoviny36,49 g
Tuky65,30 g
Vláknina31,95 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy202,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou nastrouhaného čerstvého zázvoru a na drobounko nasekanými bylinkami. Krok 2: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme z obou stran. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, přilijeme trochu vývaru a smetanu. Nakonec vmícháme máslo. Krok 4: Zelí vyklopíme ze sklenice a nakrájíme. Třetinu ho dáme stranou a zbývající propláchneme vodou, aby nebylo tak kyselé. Krok 5: Na horkém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme zelí, přisolíme, přidáme lžičku kmínu a zalijeme vodou.
Dusíme doměkka. Krok 6: Zatím oloupeme brambory, nakrájíme a zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme, brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo a rozšťoucháme. Dušené i syrové zelí vmícháme do brambor.

Zveřejněno 10. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prsa s lepenicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LQ54

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prsa s lepenicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LQ54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Taková zajímavější UHO, a to nemyslím špatně ☺️👍 ten zázvor tam dělá zajímavou chuť ...jinak my měli se šťouchanými bramborami a byla to mňamka. Určitě se dá použít i jiné maso 🙂

casino: Pravda, příště určitě uvedu zdroj. Ale žádný problém nenastal. Připomínky od Eja57 jsou v pořádku.

RubyRom:
A což takhle uvádět zdroj:-?
No a bylo by po problémech, že ;-)

Eja57: Budu hledat. Já jsem zelí také dusila a část jsem dala syrové. Použila jsem domácí kysané, které dělám do kadečky, po nějaké době ho ukládám do sklenic.

RubyRom: tak hledej....zadala bych si "staročeská lepenice"....fakt to neznáš? Je jich jako svíčkovych milion verzí....ale ten základ - uvařím brambory, trochu šťouchnu a přidám dobre kysané zelí je podle mne nej...nekdo zelí dusí....taky to jde...

Eja57: ne ne jmenuje se to lepenice, brambory jsou udělané jako brkaše a v tom je zelí, jen já jsem brambory jenom rozšťouchala. Ale název je v té kuchařce lepenice. Já se přiznám, že jsem lepenici nikdy nejedla a tedy ani nevím jak má správně vypadat a chutnat. Chytila jsem se tohoto receptu co jsem našla. Budu se muset podívat po jiných receptech, ale otázka je, který je ten správný? Stačilo mi, že to chutnalo skvělé.

RubyRom: :-* ale sama píšeš, že se to v kuchařce jmenuje brkase se zelím....:-*

Eja57: Já jsem žádné recepty na lepenici nescháněla, našla jsem tento v kuchařce a bylo rozhodnuto. Ale podívám se po receptech.

RubyRom: tak to ok, chutnalo by mi velmi.
Ale je to brkase se zelím....a NE lepenice:-K

Tento recept je z kuchařky - 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně, je to tam ale jako bramborová kaše se zelím. Já jsem brambory rozšťouchala. Jako příloha to bylo moc dobré.

;-( já si tedy výjimečně dovolím nesouhlasit:omg:
Pro kontrolu jsem si projela asi 30 různých receptů na lepenici. To opravdu není brambory s mlékem, to tam nemá co dělat. Jestli kysané zelí podusíme nebo dáme syrové je otázka gusta...ale nikdy ne sterilovane...
Tohle prostě NENÍ lepenice, a ta klasická by se k tomuto jídlu ani nehodila.
Omlouvám se, já jsem na lepenici docela fanatik...ale na tu staroceskou...

Suroviny:
prsa krůtí, pepř, cibule, olej, petrželka, tymián, zázvor, vývar drůbeží, smetana, mouka hladká, máslo, brambory, zelí kysané, mléko, cibule, olej, máslo, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu