Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na mrkvi s kedlubny

Snadné recepty z jednoho pekáčku jsou oblíbené pro svoji nenáročnost. Skvělý oběd tak zvládnete vykouzlit téměř bez práce. Vepřová pečeně, pečená na mrkvi a kedlubnách, je ideální volbou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 139 kJ /
1 228 kcal
Bílkoviny189,96 g
Tuky41,65 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 452 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme maso. Z vrchu ho několikrát mírně nařízneme a do zářezů nasypeme špetku soli a majoránku. Poté maso svážeme provázkem do válečku a dokonale potřeme olejem. Krok 2: Šalotky oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na špalíky. Krok 3: Do pekáče dáme na dno rozdrobenou kostku bujonu, šalotky, dále baby mrkvičky a kedlubny. Přidáme maso, podlijeme vodou a přikryjeme. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba hodinu, občas podlijeme výpekem. Nakrájené maso se zeleninou můžeme podávat s rýží.

TIP: Nejlepší recepty z vepřového masa

Zveřejněno 10. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na mrkvi s kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QY5Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na mrkvi s kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QY5Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, kedlubna, mrkvičky, cibule šalotka, sůl, majoránka, bujón zeleninový, olej slunečnicový, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu