Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný patizon

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 376 kJ /
2 002 kcal
Bílkoviny105,26 g
Tuky170,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 587 mg
Sodík 3,38 g
Sůl8,31 g
Sacharidy12,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizón dobre umyjeme a odkrojíme vršok. Nelúpeme ! Semená vydlabeme von. Krok 2: Mleté mäso zmiešame s na kocky narezaným syrom a slaninou, sekanou vňaťou a cibuľkou, nadrobno nerezanou cibuľou, vajíčkom, osolíme a okoreníme. Krok 3: Patizón naplníme tak, že najprv vyplníme zmesou vnútro, potom urobíme kopček. Priklopíme vrškom patizónu. Krok 4: Vložíme do pekáčika, podlejeme vývarom a prikryté dusíme v rúre asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme do mäkka. Krok 5: Patizón podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou, ktorú jemne polejeme niekoľkými lyžicami šťavy.

Zveřejněno 5. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N95v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N95v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

nooo..pracujem na tom ..tak uvidime...ale verim,ze to bude gut))):yes::-p

Tak tohle mi zcela uniklo...Teri, hned si tisknu a vyzkouším brzy:-p:yes:

Tejaja:-)ukládám a udělám,opravdu.Vypadá to totiž fantasticky a musí to být ohromná mňamka:-p:-p.Patizonky mi už zase pěkně dorůstají a tak něco nového z nich přivítám i já patizonožrout:-p.Díky za tip a myslím že nedělní oběd to jistí;-),ať si manžel říká co chce:-D

:yes::-p:yes: Je to výborná mňamka.:-p Posílám bodíka

no to vypadá báječně, ještě musím sehnat někde patizon ;-), naplnila bych houbičkami :-p

To je nádhera,dávám bodík i za krásné fotky.:yes::yes::yes:

To vypadá nádherně!!! jak mísa na plévku s víkem!!:-O

ked som mala svadbu, tak nase vegetarianky, mali plnene patizony s nejakou hribovou zmesou...tak ma vzdy tak nostalgia obide. moja mamka, raz davno davno, naplnila patizon mletym masom, ale nedala tam ten deklik, len na ten kopcek masa naukladala platky slaniny. asi to nebolo u nas v kurze, alebo co, lebo to robila len jeden raz a neviem preco som to vtedy nejedla..

Šupka pekne zmäkne, zješ ju s patizónom. Rovnako ako plnená tekvica. Je treba ale plniť mladý patizón, ktorý má šupku jemnú. Mladosť tekvíc a patizónov skúšam zaborením nechtu do plodu. Ak necht ľahúčko prerazí šupku, plod je mladý. Ak to ide ťažko, nekupovať, plod je starý, nie je jemný a na plnenie sa nehodí.
Treba piecť, kým patizón nie je mäkký, vyskúšať vidličkou.

tejaja...supka z toho patizonu...ona tym dusenim zmakne, alebo sa to len skratka to vnutro vyjeda a supka necha tak ako je.?

Tématické fráze:
patizon recepty, patizon, patizon recept, patizony recepty, recepty patizon, recepty z patizonů, recepty na patizón, recept patizon, recept na patizon, patyzon recepty, patyzon recept, recept z patizonu, patyzon, plneny patyzon, plněný patison, patison recepty, patizon s mletým masem, recepty patyzon, recept na patizony, recepty s patizonem

Suroviny:
patizon, maso mleté, slanina, sýr tvrdý, vejce, cibule bílá, cibulka jarní, nať petrželová, sůl, pepř mletý, vývar

Přidat fotografie receptu