Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky v netradiční rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 309 kJ /
552 kcal
Bílkoviny54,57 g
Tuky22,12 g
Vláknina10,16 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy30,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky omyjeme a odstraníme semeníky. Umeleme vepřové maso nebo použijeme koupené mleté a dáme do misky. Na oleji necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem a polovinu přidáme k masu. Krok 2: Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě a nakonec spaříme vařící vodou. Spařenou, okapanou rýži přidáme k masu, dle chuti směs osolíme a opepříme. Vše promícháme a naplníme papriky. Krok 3: Na druhou polovinu osmahnuté cibule dáme rajčatový protlak, orestujeme a zalijeme vývarem masovým nebo zeleninovým (lze použít sypký vývar a vodu), dle chuti osolíme a opepříme. Do základu vložíme naplněné papriky a povaříme cca 15-20 minut. Hustotu ředíme dle potřeby doléváním vývaru. Podáváme s čerstvým chlebem a nejlepší jsou ohřívané druhý den.

Zveřejněno 12. 7. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Původní receptj je z kuchařky Babicovy dobroty z r 2009. Asi jsem ho už trochu předělala a Jirkovi se omlouvám. Papriky takto udělané nám ale chutnají víc než v tradiční sladké rajské omáčce a víc než 10 let je jinak nedělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v netradiční rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6n29

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky v netradiční rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6n29

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Ivana Ch: :-) děkuji za komentář jak říkám 100 lidí =100 chutí, kdybych měla vařit pro všechny členy rodiny tak je dělám s rýží, bez rýže, s rohlíkem, se zeleninou s masem i bez masa :-) hezký den:-K

Já vařím už skoro 60let a papriky dělám vždy bez rýže, s ní nám to nechutná

Juraj Horak: :no::no::no:

Juraj Horak: :-) moc děkuji za informaci - nevěděla jsem tuto zajímavost a rada se dozvídám něco nového. :-K Hezký nový týden.

mata3636: Klidne davejte ryzi i do karbenatku a sekane . Vase volba . Vychod byl chudobny .

Marie Svarcova: Je to jednoducha vec. Ryze bez tepelneho zpracovani je pro cloveka temer nestravitelna . Z obili prezijete . Ryze obsahuje dva skroby . Jeden je ve vnejsi vrstve ,druhy uvnitr . Aby byla ryze kvalitni tento skrob musi zkrystalizovat . 10 % produkce se skladuje 3 roky ,kdy uz je proces temer hotovy . 5 % produkce se skladuje 6 let . To se povazuje za nejkvalitnejsi ryzi . Asi by sme se nedoplatili . Jinak ryze nestrati na kvalite ani za 40 let .

Juraj Horak: do holúbkov ryža je barbarstvo?! Skúste to povedať Poliakovi, Rusovi, Ukrajincovi alebo nám, východniarom zo Slovenska. Storočné recepty, stará klasika, žiadne barbarstvo.

Juraj Horak: :-D:-DTak to máte super zážitky, pobavil jste asi nejem mě.Rýži v sáčku nepoužívám a pokud vařím dlouhozrnnou rýži ráno ji vyperu ve 3-4 x v čisté vodě pak dám ještě jednou čistou vodu a nechám namočenou rýži až do doby než ji vařím k obědu sliji a dám opěř čistou vodu cca1 cm nad rýži a uvařím. Je mnohem chutnější než ta sáčková. <3
Určitě napište proč máte takovou zásobu. Hezkou dobrou noc :-K

Marie Svarcova: Jeste jedna drobnost . Bezne dusime ryzi na cesky , nebo slovensky zpusob . Byl jsem lenivy a dal varit ryzi v sacku . Nastesti jsem dal hodne vody . Dopadlo tak jak s lecem . Sledoval jsem film . Vody na prst a sacek tak nafoukly , ze jsem mel strach ,ze vybuchne . Muzu rict , ze super ryzove knedliky ,asi ty nejjednodussi . Ale s vidlickou to bez problemu rozmackate .
Kdyz budete mit zajem vysvetlim Vam proc mam zasobu ryze na sest let . Nejsem zadny KRECEK .

Eja57: :-D to znám také , moje mamka jednou přehodila dózy a dcera osolila manželovi kávu:-D:-D:-D:-D on byl potichu jen ji měl stále na stole a my už všichni vypitou , až dcera ochutnala proč ji nechce. :-D:-D:-D

Eja57: ja viem, ako chutí osolená káva. :-8

Marie Svarcova: :-D
Já jednou zažila záměnu soli a cukru krupice, taky fajn....

Juraj Horak: :yes:
Co to tak sem přidat jako recept?

Juraj Horak: :-)<3 tak tomu věřím, že je skvělá omáčka vždyť je tam vše co tam patří a zaručeně kvalitní, určitě to také udělám. ;-)Jasně, že i já jsem něco popletla ale i když nerada vyhazuji jídlo tak to že jsem asi před 35 lety obalila řízky místo v hl. mouce v moučkovém cukru fakt k jídlu nebylo, naštěstí byly jen 2 ale zase aspoň ponaučení z toho - od té doby mám moučkový cukr o řadu níž než mouky. Zrovna si nevzpomínám co jsem pokazila a byl z toho nový recept ale určitě něco také bylo. :-D Hezký den:-K

Marie Svarcova: Je to primitivni . Jako kazdy rok jsem pred par lety delal leco. Davam stejnym dilem , hrnec cibule na pulkolecka , stejny nakrajene zelene papriky a i oloupanych rajcat . Pekne moje sadlo , cibule , po case paprika a nakonec rajcata . Vite , kdyz delate 20 litru leca tak to da zabrat . Tak jsem sel do kresla a zaspal . Hodinku ,dve . A z leca byla temer kase . Nevyhodim . Dal jsem trochu pepre , cesneku a jemne dosolil , rucni mixer . No kase krasne orazove barvy a zasterilizoval . Uzasna omacka . Hodi se ke knedliku , testovine ryzi i bramboram . Dodnes ji delam z casti leca .
Napiste mozna i Vy jste neco popletla a je to oblibeny rodinny recept .

Suroviny:
paprika čerstvá bílá, maso vepřové mleté, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, rýže, protlak rajčatový, olej, vývar

Přidat fotografie receptu