Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zavařovat okurky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve umyji sklenice s víčky, víčka dám na plech s utěrkou do trouby, tam je nechám na 50 stupňů osušit. Krok 2: Vydrhnu okurky kartáčkem, oloupu cibule, nakrájím na plátky, mrkev také oloupu, nakrájím na kolečka. Do každé sklenice dám cca 3 plátky cibule, 5 koleček mrkve. Naskládám tam okurky, co se jich nejvíc vejde. Nesmí být úplně po okraj. Krok 3: Připravím nálev. Do hrnce dám 3,5 l vody, 1 l octa, 2 sáčky Deka, cca 1 kg cukru. Dáme vařit, jakmile to začne vřít, stáhnu oheň a 5 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout, zalijeme okurky. Utěrkou otřu okraj sklenic, ať jsou čisté, zavřu čistými víčky. Krok 4: Do hrnce dám utěrku, na ni sklenice s okurkami, zaliji do půlky sklenic studenou vodou a vařím 20 minut na 85 stupňů. Krok 5: Po uplynutí 20 minut sklenice vyndám a svrchu položím utěrku namočenou ve studené vodě, aby se víčka chytla.

Zveřejněno 18. 7. 2021

Poznámka autorky Petra Dvor.

Máme rádi sladkokyselé okurky, proto tolik cukru. Ještě než lák dám do sklenic, tak ho ochutnám. Jinak pouze dle receptu na Deku je to moc kyselé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jak zavařovat okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mK80

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jak zavařovat okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mK80

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
okurka čerstvá, cibule, mrkev, deko, cukr krystal, ocet

Přidat fotografie receptu