Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z kuřecích drobů

Z kuřecích drobů můžete vykouzlit skvělou a sytou polévku, která poslouží jako první jídlo při nedělním obědu. Kuřecí polévka je silná a plná zeleniny, hodí se tak do sychravějšího období, kdy pomůže s bojem proti nachlazení.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Dvor. Petra Dvor.

Středně náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 140 min

145 min (5 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 615 kJ /
625 kcal
Bílkoviny20,25 g
Tuky10,38 g
Vláknina22,33 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 263 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy103,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme krky, srdíčka a žaludky, omytou rozpůlenou cibuli i se slupkou, rozpůlený česnek, libeček s bršlicí, koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny. Krok 2: Po 2 hodinách v jiném hrnci na másle osmahneme najemno nastrouhanou zeleninu, přecedíme do ní polévku. Krok 3: Obereme maso z krků, nakrájíme žaludky a srdíčka. Povaříme 5 minut, přidáme tarhoňu a nudle. Jakmile změknou, polévku dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme nakrájenou petrželku.

TIP: Jak zpracovat zvířecí droby?

Zveřejněno 22. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kuřecích drobů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JOWD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kuřecích drobů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JOWD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krk kuřecí, srdce kuřecí, cibule, česnek, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, libeček, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, kedlubna, máslo, těstoviny tarhoňa, nudle, petrželka

Přidat fotografie receptu