Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Újezdecký kapří šnek

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 422 kJ /
579 kcal
Bílkoviny28,68 g
Tuky16,60 g
Vláknina13,03 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 445 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy74,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar scedíme. Přecezený vývar dáme znovu vařit, když chytne var, dáme do něho krupici a chvíli mícháme. Povaříme, dokud není měkká, pak tenkým pramínkem za stálého kvedlání vlijeme rozšlehané vejce. Přidáme nasekanou mrkev, petrželku, tekuté polévkové koření a dochutíme polévku. Krok 2: Maso vykostíme, nasekáme na malé kousky.150 g dáme do misky a zbytek dáme do polévky. Krůtí maso nameleme, přidáme k rybímu masu. Česnek rozetřeme se solí, pepřem a spolu s vejcem, drceným kmínem, strouhankou a pažitkou přidáme k masu a promícháme. Rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na dlouhý váleček široký asi 2,5 cm, stočíme do šneku a křížem propíchneme dvěma špejlemi. Krok 3: Po obou stranách posypeme hladkou moukou a opečeme dozlatova na oleji. Podáváme s bramborem.

TIP: Časté chyby při smažení kapra

Zveřejněno 24. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecký kapří šnek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QYg7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecký kapří šnek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QYg7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Simona Skolakova: Děkuji moc.:-K:-K

Jaromira18: já bych si dala hned,ale jak čtu recept,tak bych se nechala raděj pozvat:-Dale musí to být dobrota o tom žádná<3:yes:

Maryje: Moc děkuji, manžel je rybář, tak musím dělat kapra pokaždé jinak, aby se nám nepřejedl. Ještě jednou děkuji.:-K:-K

Abych byla upřímná, tento recept zřejmě nevyzkouším. Sice kapříka miluju, ale je mi poměrně vzácný a proto ho připravuji spíše tak, aby vynikla jeho chuť. Snad kdybych měla v blízkosti šikovného rybáře a zásobitele. Ale vím jistě, že by mi tato úprava chutnala a proto dávám bod. :yes:

Suroviny:
kapr, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, petrželka, strouhanka, mouka hladká, voda, sůl, bobkový list, mrkev, cibule, česnek, koření nové koření, pepř, libeček, krupice, vejce, petrželka, koření polévkové

Přidat fotografie receptu