Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové řezy s borůvkami

Pokud milujete punčové řezy, zamilujete si i tento moučník. Šťavnatá variace je z makového těsta, prolitá borůvkovým nálevem a místo cukrové polevy najdete navrchu ganache z bílé čokolády. Ta kombinace nemá chybu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení

150 min (100 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

čtvercová forma velikosti 25x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 694 kJ /
5 663 kcal
Bílkoviny145,08 g
Tuky231,21 g
Vláknina44,94 g
Cholesterol 2,43 g
Sodík 1,28 g
Sůl3,31 g
Sacharidy697,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Opatrně přidáme žloutky a následně prosátou mouku s mákem a kypřicím práškem. Krok 2: Těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme přibližně 50 minut při 160 °C. Hotový korpus necháme vychladnout a následně rozkrojíme na tři pláty. Krok 3: Mražené ovoce rozmixujeme s vodou a ostatními surovinami na nálev. Propasírujeme, aby byla šťáva hladká. Krok 4: Na podložku položíme plát korpusu, rovnoměrně polijeme půlkou nálevu. Potřeme polovinou marmelády a přiklopíme plátem těsta. Polijeme zbytkem nálevu, potřeme zbytkem marmelády a položíme třetí plát těsta. Trochu přimáčkneme a dáme přes noc do lednice. Krok 5: Druhý den rozpustíme čokoládu v horké smetaně. Necháme trochu vychladnout, poleva zhoustne a nebude stékat z dortu. Řezy překlopíme vzhůru nohama. Vrchní suchá vrstva je tedy nyní dole a díky přetočení se tak nasákne nálevem z prostřední vrstvy, ale ne tolik, aby se lepila k podložce. Krok 6: Nakonec celé řezy polijeme polevou (čokoláda se smetanou), případně libovolně ozdobíme a dáme ještě alespoň na 2 hodiny do lednice.

Zveřejněno 25. 7. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Formu používám čtvercovou 25x25 cm.

* Ovocný rozvar: 400g mraženého ovoce povařím se 100 g želírovacího cukru (třtinový 4:1 od Labety). Propasíruji a nechám vychladnout.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové řezy s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V4n5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové řezy s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V4n5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pre mňa náročné, ale musí to byť dobrota nesmierna. Krásna kombinácia mak - ovocie, ganache...:-K

:yes::yes:vypadají velmi dobře a určitě tak chutnají <3:-K

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, mák mletý, kypřící prášek, citron, borůvky, ostružiny, voda, sirup, rum, marmeláda, čokoláda bílá, smetana ke šlehání, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu